Iohannis anunță redeschiderea mall-urilor

0

Preşedintele Klus Iohannis a anunţat marţi că după 15 iunie se pot redeschide mall-urile. „Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi de noi îmbolnăviri nu a crescut semnificativ, dar nici nu a scăzut semnificativ, considerăm că este posibil să continuăm cu câteva noi măsuri de relaxare, adică unele dintre restricţiile care sunt acum în vigoare nu vor mai fi în vigoare după 15 iunie… După 15 iunie, se vor putea redeschide mall-urile, dar fără restaurante şi locuri de joacă”, a explicat şeful statului, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Cotroceni.

De asemenea, după acea dată vor fi posibile evenimente private cu număr limitat de persoane, 50 în aer liber și 20 în spații închise.

O altă măsură de relaxare vizează redeschiderea after-school-urilor, a grădiniţelor private, a sălilor de fitness și a piscinelor exterioare.

Anunțul făcut de Klaus Iohannis survine unei ședințe pe care a avut-o cu membri ai Guvernului la Palatul Cotroceni și a avut ca temă măsurile de gestionare a epidemiei Covid-19. La întâlnirea au participat prim-ministrul Ludovic Orban, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

+2 -0
se încarcă...