Legea carantinei și izolării a fost amânată din nou în Senat

0
Parlamentarii s-au reunit in plenul Senatului Romaniei, luni 6 noiembrie 2017, pentru a dezbate motiunea de cenzura initiata de Partidul Miscarea Populara (PMP), Partidul National Liberal (PNL) si partidul Uniti Salvam Romania (USR), impotriva ministrului Finantelor, Ionut Misa (D). ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

Proiectul de lege privind carantina și izolarea a fost amânat, din nou, în Senat, după ce Comisia Juridică a dezbătut prevederile precum și dacă acestea vor putea trece testul constituționalității. Actul normativ nu a fost modificat dar au fost depuse amendamente care vor fi discutate în ședința Comisiei de marți.

La dezbateri au participat atât ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, cât și secretarul de stat Raed Arafat, care au încercat să expună punctul de vedere atât a Guvernului, cât și al specialiștilor, nevoia unei astfel de legi dar și necesitatea unei prevederi clare în ceea ce înseamnă carantinarea și izolarea. Aceștia spuneau că legea nu e făcută doar pentru situația actuală, în ceea ce privește Sars-CoV-2, ci și despre alte epidemii care ar putea să apară în România.

De asemenea, a fost solicitat și un aviz consultativ din partea CSM pentru a ajuta legea să nu fie atacată la CCR.

Senatul este camera decizională și trebuie să adopte proiectul înainte ca legea să fie promulgată.

Deja ai votat!
se încarcă...