Fostul procuror Mircea Negulescu, arestat pentru 30 de zile

0

Poliţiştii prahoveni au pus în aplicare, joi seara, mandatul de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului procuror Mircea Negulescu, acesta urmând a fi încarcerat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IPJ) Prahova.

Decizia vine după ce Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție a contestat cercetarea sub control judiciar într-un dosar de abuz în serviciu și cercetare abuzivă. Fostul procuror DNA fusese reţinut inițial de Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) în data de 15 iulie, dar ulterior el a fost pus sub control judiciar.

Mircea Negulescu, în vârstă de 52 de ani, numit în presă și „Portocală”, este fost procuror la DNA Ploiești și este acuzat că ar fi pus presiune pe martori să dea declarații mincinoase în două dosare pe care le instrumenta, într-unul dintre ele fiind cercetați Sebastian Ghiță și Victor Ponta.

Fostul magistrat mai este judecat în două dosare, pentru suspiciuni similare, și a fost exclus din magistratură anul trecut pentru abateri disciplinare grave.

+10 -0
se încarcă...