joi, aprilie 18, 2024
AcasăNaționalAccident mortal la Iași. Șoferiță decedată după ce a lovit o mașină...

Accident mortal la Iași. Șoferiță decedată după ce a lovit o mașină de transport valori

Un accident mortal s-a petrecut miercuri dimineață pe DN 28, între Războieni și Bălțați. Trei autoturisme au intrat în coliziune.

Accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor șapte, cauzele probabile luate în calcul fiind adormirea la volan sau depășirea interzisă pe un sector marcat cu linie continuă.

O șoferiță ar fi pătruns pe contrasens și ar fi acroșat o mașină de transport valori. Șoferița, care era singura în autoturism, a decedat. Trei persoane din mașina de transport valori au fost rănite. Un alt autoturism a fost implicat în accident, însă se pare că șoferul nu este rănit.

Tânăra avea dublă cetățenie, germană și moldovenească (fiind din Republica Moldova), iar mașina pe care o conducea era înmatriculată în Germania. Ea se deplasa spre Iași și este posibil ori să fi adormit la volan ori să fi riscat o depășire pe linia continuă, nereușind să ajungă la timp pe bandă.

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpa și vătămare corporală din culpă. Traficul a fost blocat temporar, pentru măsurătorile Poliției. Coada de mașini s-a întins pe mai mulți kilometri spre ieșirea din Bălțați.

Din cauza accidentului, aplicația Waze le-a indicat șoferilor care doreau să meargă de la Iași spre Târgu Frumos sau mai departe să ocolească blocajul prin Erbiceni și Belcesti. Astfel, să facă într-o oră și 10 minute acel drum care în mod normal se parcurge în 35-40 minute.

Practic, la intrarea în Podu Iloaiei, imediat după Lukoil, se face dreapta spre Erbiceni, apoi Belcești, după care se iese la DN 28B, între Balș și Cotnari, după care se virează stânga spre Târgu Frumos.

Drumul pe acest traseu este de o calitate acceptabilă, fiind asfaltat în întregime. Iar ocolul este de 69 km, în loc de 46 km.

Cei care ar fi mers spre Botoșani sau Hârlău ar fi putut face direct dreapta când ajungeau în DN 28B, în zona Cotnari. La fel și cei care s-au îndreptat spre Pașcani, facând dreapta spre Hârlău, apoi imediat stânga spre Cotnari și Todirești, pe un drum proaspăt asfaltat în totalitate până la Blăgești, înainte de Pașcani.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
6 ° C
6.1 °
4.3 °
96 %
0.9kmh
100 %
joi
7 °
vin
11 °
sâm
16 °
Dum
13 °
lun
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Senatorul Trufin arată pe unde se poate ieși cel mai rapid din județ. Nu acum, în viitor, evident.

EDITORIAL

Ca la fiecare patru ani, înainte de începerea cursei electorale, stâlpii electrici ai județelor, în special cei din orașe, s-au umplut cu postere cu...

EPIGRAMA ZILEI

Găina bătrână Face ciorba bună, Puica tinerea Face ce vrea ea!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...