Accident mortal la Iași. Șoferiță decedată după ce a lovit o mașină de transport valori

Un accident mortal s-a petrecut miercuri dimineață pe DN 28, între Războieni și Bălțați. Trei autoturisme au intrat în coliziune.

Accidentul s-a soldat cu decesul unei persoane și rănirea altor șapte, cauzele probabile luate în calcul fiind adormirea la volan sau depășirea interzisă pe un sector marcat cu linie continuă.

O șoferiță ar fi pătruns pe contrasens și ar fi acroșat o mașină de transport valori. Șoferița, care era singura în autoturism, a decedat. Trei persoane din mașina de transport valori au fost rănite. Un alt autoturism a fost implicat în accident, însă se pare că șoferul nu este rănit.

Tânăra avea dublă cetățenie, germană și moldovenească (fiind din Republica Moldova), iar mașina pe care o conducea era înmatriculată în Germania. Ea se deplasa spre Iași și este posibil ori să fi adormit la volan ori să fi riscat o depășire pe linia continuă, nereușind să ajungă la timp pe bandă.

A fost deschis dosar penal pentru ucidere din culpa și vătămare corporală din culpă. Traficul a fost blocat temporar, pentru măsurătorile Poliției. Coada de mașini s-a întins pe mai mulți kilometri spre ieșirea din Bălțați.

Din cauza accidentului, aplicația Waze le-a indicat șoferilor care doreau să meargă de la Iași spre Târgu Frumos sau mai departe să ocolească blocajul prin Erbiceni și Belcesti. Astfel, să facă într-o oră și 10 minute acel drum care în mod normal se parcurge în 35-40 minute.

Practic, la intrarea în Podu Iloaiei, imediat după Lukoil, se face dreapta spre Erbiceni, apoi Belcești, după care se iese la DN 28B, între Balș și Cotnari, după care se virează stânga spre Târgu Frumos.

Drumul pe acest traseu este de o calitate acceptabilă, fiind asfaltat în întregime. Iar ocolul este de 69 km, în loc de 46 km.

Cei care ar fi mers spre Botoșani sau Hârlău ar fi putut face direct dreapta când ajungeau în DN 28B, în zona Cotnari. La fel și cei care s-au îndreptat spre Pașcani, facând dreapta spre Hârlău, apoi imediat stânga spre Cotnari și Todirești, pe un drum proaspăt asfaltat în totalitate până la Blăgești, înainte de Pașcani.

Deja ai votat!