joi, martie 28, 2024
AcasăNaționalOm de afaceri din Iaşi arestat într-un dosar cu prejudiciu de 12...

Om de afaceri din Iaşi arestat într-un dosar cu prejudiciu de 12 milioane de euro

  1. Omul de afaceri ieşean Cristin Zămosteanu, care activează în sectorul imobiliarelor, împreună cu doi dintre angajaţii săi, au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, fiind acuzaţi de infracţiuni economice cu un prejudiciu de 12 milioane de euro.
Unul dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri care activează pe piaţa imobiliară din Iaşi, Cristin Zămosteanu, a fost arestat miercuri seară pentru 30 de zile de către magistraţii Tribunalului Iaşi, la propunerea procurorilor DIICOT.
Alte două persoane, Aura Pârvu şi Ovidiu Creţu, au fost arestate în acelaşi dosar, fiind vorba de angajaţi la una dintre societăţile lui Cristin Zămosteanu. Cei trei sunt acuzaţi, între altele, de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, evaziune fiscală, spălare de bani şi delapidare. Zămosteanu, Pârvu şi Creţu fuseseră reţinuţi cu o zi în urmă de către procurori.
Surse din rândul anchetatorilor afirmă că prejudiciul adus statului în urma operaţiunilor derulate de cele trei persoane s-ar ridica la 12 milioane de euro.
Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Iaşi au făcut marţi 40 de percheziţii domiciliare la persoane bănuite de constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare, folosirea cu rea-credinţă a creditului societăţii, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Din cercetări a reieşit că o persoană ar avea calitatea de unic asociat şi administrator al mai multor societăţi comerciale şi ar controla alte societăţi ca administrator de fapt. De asemenea, aceasta ar avea şi calitatea de persoană fizică autorizată. Persoana în cauză ar fi iniţiat o grupare infracţională organizată, ce ar avea drept scop obţinerea de bani prin sustragerea de la plata şi neplata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, anunţă Poliţia.
Gruparea ar fi acţionat în domeniul imobiliar, cu precădere în construcţii de imobile, achiziţii şi vânzări de imobile.
Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
12.2 ° C
12.2 °
10.6 °
71 %
6.3kmh
100 %
joi
20 °
vin
16 °
sâm
22 °
Dum
24 °
lun
25 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...