Încă 30 de zile de stare de alertă

0

Guvernul a decis prelungirea stării de alertă cu 30 de zile. La începutul ședinței de guvern, secretarul de stat Raed Arafat a precizat ca sunt „modificări minime” şi nu se vor impune restricţii suplimentare.

Conform Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) pe baza căreia a fost adoptată decizia Executivului, activitatea la terasele, cluburile, barurile de la nivelul judeţelor Argeş, Braşov, Constanţa, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Galaţi şi municipiul Bucureşti nu poate începe înainte de orele 6:00 şi nu poate depăşi orele 24:00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23:00.

De asemenea, operatorii economici care desfăşoară aceste activităţi, au obligaţia să ia măsuri pentru limitarea numărului de clienţi la numărul locurilor pe scaune, precum şi a oricăror activităţi care presupun interacţiunea fizică între clienţi, inclusiv dansul.

Sunt modificări şi în ceea ce îi priveşte pe membrii delegaţiilor sportive internaţionale care participă la competiţii sportive organizate pe teritoriul României, în condiţiile legii, pe oficialii forurilor sportive internaţionale care organizează aceste competiţii, precum şi arbitrii delegaţi, care nu mai trebuie să stea în carantină.

Potrivit deciziei CNSU, sportivii români, care îşi desfăşoară activitatea în alte state şi care sunt convocaţi la loturile naţionale pentru a reprezenta România la competiţii sportive organizate în condiţiile legii, membrii delegaţiilor sportive româneşti care se întorc în România de la competiţii sportive internaţionale, precum şi oficialii şi arbitrii români care au fost delegaţi la competiţiile internaţionale nu mai sunt obligaţi să rămână în carantină.

Documentul a fost deja publicată în Monitorul Oficial.

Deja ai votat!