Sirieni prinși traversând înot Prutul

0

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Iaşi acţionând în baza unor informaţii, ca urmare a bunei cooperări cu poliţiştii de frontieră din Republica Moldova în zona de responsabilitate comună, au identificat şi reţinut doi cetățeni din Siria care au încercat să intre ilegal în România, traversând înot râul Prut, cu scopul de a ajunge în Germania.

Imediat, poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea şi identificarea persoanelor, care au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Iaşi în vederea stabilirii identităţii şi continuării cercetărilor.

În urma verificărilor efectuate, împreună cu poliţiştii de frontieră din Republica Moldova, s-a stabilit că aceștia sunt cetățeni din Siria, cu vârste de 22, respectiv 27 ani, beneficiari ai unei forme de protecţie în R. Moldova.

La cercetări, tinerii au declarat că au traversat râul Prut înot, au încercat să intre ilegal în România cu intenția de a ajunge în Germania.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de intrarea în țară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Deja ai votat!
se încarcă...