Dorna Lactate devine istorie: a început dezmembrarea fabricii din județul Suceava

0

Pentru Dorna Lactate, una dintre cele mai de succes afaceri din județul Suceava și din bazinul Dornelor, a rămas doar istoria. Zilele acestea a început procesul de dezmembrare a fabricii de către proprietar, firma franceză Lactalis, releteaza Monitorul de Suceava.

Grupul Lactalis a anunțat în urmă cu aproximativ două luni că a decis închiderea unităților de producție de la Floreni și Vatra Dornei, din cadrul societății Dorna Lactate. Întreaga producție va fi mutată în celelalte fabrici deținute de către Grupul Lactalis în România, acesta fiind și motivul pentru care s-a trecut la dezmembrarea fabricii de la Floreni.

Întregul proces de închidere a celor două fabrici de la Vatra Dornei și Floreni se va încheia la finalul lunii august 2020.

„Această măsură este menită să ne asigure continuarea procesului de producție și a investițiilor în dezvoltarea portofoliului LaDorna cu respectarea riguroasă a cerințelor de performanță și siguranță ale Grupului Lactalis. Am fost nevoiți să luăm această decizie după epuizarea tuturor încercărilor de eficientizare a activității în cele două fabrici, luând în considerare și noua realitate economică care ne determină să fim mai atenți la operativitatea afacerii noastre în România și să ne adaptăm planurile coerent pentru a rămâne competitivi în această industrie”, s-au justificat cei de la Lactalis într-un comunicat de presă remis acum câteva săptămâni.

 

Deja ai votat!
se încarcă...