Şeful Poliţiei Române a demisionat din funcţie

Liviu Vasilescu, șeful Poliției Române, a anunțat marți seară că demisionează din această funcție. Demisia sa vine ca urmare a întâlniri pe care Vasilescu a avut-o cu membrii unui clan interlop – clanul Duduianu – în noaptea de 8 spre 9 august, înainte de înmormântarea fostului lider al grupării.

Vasilescu, în cadrul conferinței de presă susținute marţi seară, a spus că totul reprezintă un atac mediatic concentrat asupra Poliției Române și a Ministerului de Interne.

La baza scandalului în care a fost implicat șeful Poliției Române stă întâlnirea pe care acesta a avut-o cu membrii unui clan interlop. Liderul clanului Duduianu – Florin Mototolea, zis Emi Pian – a fost omorât în dimineața zilei de 4 august. Timp de o săptămână, trupul neînsuflețit al acestuia a fost ținut în casa familiei, pentru un priveghi la care au participat sute de oameni, fără respectarea normelor de siguranță impuse pe timpul pandemiei. Totul se întâmpla sub supravegherea polițiștilor.

Ulterior, Elvis Pian, fratele lui Emi Pian, a susținut că a avut o întâlnire, în noaptea de 8 spre 9 august, într-o biserică din București, cu şeful Poliţiei Române, Liviu Vasilescu, cu şeful Poliţiei Sector 5, Cătălin Păştin, şi cu şeful Poliţiei Capitalei, Bogdan Berechet, pentru a negocia condițiile de înmormântare. Vasilescu a confirmat această întâlnire.

Deja ai votat!