Toți cei 15 candidați ai unui partid la Consiliul Local Verești au același nume

0

Comuna Verești înregistrează o situație inedită la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Pe buletinul de vot pentru Consiliul Local Verești toți cei 15 candidați ai unui partid au același nume de familie.

Este vorba despre candidații propuși de Asociația Partida Romilor „Pro Europa” pentru Consiliul Local; 14 dintre aceștia se numesc Stănescu, iar unul se numește Stanescu. Prenumele sunt diferite, doar pe două dintre candidate le deosebește o singură literă: una este Verginica Stănescu, iar cealaltă Virginica Stănescu.

Reprezentantul formațiunii în Biroul Electoral Județean Suceava, Alina Stan, a declarat că în comunitățile tradiționale de romi este un lucru obișnuit ca un număr foarte mare de familii să poarte același nume, dar a precizat că, în cazul candidaților pentru CL Verești, aceștia nu fac parte din aceeași familie.

Ea a mai spus că Partida Romilor „Pro Europa” are candidați în două orașe și patru comune din județul Suceava: Dolhasca, Vicovu de Sus, Dornești, Pătrăuți, Valea Moldovei și Verești. Partida Romilor „Pro Europa” este o formațiune politică ce reprezintă comunitatea romă din România și a fost înființată în 1990.

 

Deja ai votat!