Alegeri amuzante la Suceava: Ion Ghiață candidează cu Ion Ghiață

0

Alegerile locale din județul Suceava oferă tot felul de situații neobișnuite, unele chiar hilare. Dacă la Mălini primarul candidează singur, nici măcar la Consiliul Local nefiind vreun contracandidat, la Ostra singurul contracandidat al primarului este sora sa, iar la Verești toți cei 15 candidați la Consiliul Local din partea Partidei Romilor au același nume de familie, reporterii Monitorului de Suceava au mai descoperit o situație inedită și la Botoșana. Actualul primar în funcție, Ioan Ghiață, candidat din partea PNL, îl are drept contracandidat pe Ioan Ghiață, din partea PSD.

Contactat de Monitorul de Suceava, primarul Ioan Ghiață ne-a explicat cum stau lucrurile din punctul său de vedere: ”Suntem vecini, dar nu și rude. Vreau să vă spun că avem inclusiv același nume al tatălui, Gheorghe, totul este tras la indigo. Cred că a fost o ambiție de-a lor (n.r. – PSD), se știe că e și un tertip mai vechi, unii alegători, mai în vârstă, pot să confunde candidații. Eu nu vreau să acuz ori să atac, e treaba lor ce fac și cum fac, eu mă raportez la realizările de primar din anul 2008 încoace și sper ca alegătorii să țină cont de asta în primul rând”.

Deși este primar din 2008, edilul în funcție nu l-a mai avut până acum contracandidat la funcția de primar pe tizul Ioan Ghiață. Cei doi sunt și singurii candidați la funcția de primar al comunei Botoșana, astfel că alegătorii au la dispoziție doar două opțiuni: Ioan Ghiață sau Ioan Ghiață. Practic, singura deosebire dintre cei doi de pe buletinul de vot va fi legată de sigla partidului.

Situația de la Botoșana nu este singura de acest gen din județ. Primarul din Drăgușeni, Vasile Cepoi, a avut mai multe confruntări cu contracandidați cu același nume, chiar doi la număr, astfel că și-a luat măsuri pentru a se diferenția de ei. El și-a trecut în buletin un al doilea prenume, apărând pe buletinul de vot, încă de la alegerile din 2016, drept Vasile Lică Cepoi. Contracandidatul său este Vasile Cepoi, astfel că la Drăgușeni este totuși o diferențiere pe buletinul de vot.

 

 

+3 -2
se încarcă...