Ludovic Orban cere creșterea capacității de locuri la ATI

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, 01 octombrie, că a discutat cu  Nelu Tătaru, să crească capacitatea locurilor la ATI pentru pacienții COVID, după ce, miercuri, spitalele COVID din București au rămas fără locuri libere pentru pacienți.

Am discutat cu ministrul Tătaru să creștem capacitatea. Avem o posibilitate de creștere la Matei Balș, avem pobilitatea de a transforma din nou în spital COVID, un spital cum este cel care a funcționat ca spital COVID și nu am înțeles de ce a fost scos din dispozitiv, cum e spitalul Colentina. Nu înțeleg de ce nu e pusă în funcțiune secția ATI de la spitalul Witting. Trebuie puse în funcțiune toate aparatele. Acolo e o investiție majoră și nu înțeleg sincer de ce nu funcționează. Mă voi interesa personal.”, a declarat Ludovic Orban. 

El a explicat că în cazul în care un pacient cu COVID are nevoie de Terapie Intensivă şi nu mai sunt locuri în unităţile medicale din localitate sau din judeţ, atunci acesta este transferat la un spital din alt judeţ.

“Numărul de locuri pe care îl avem în momentul de faţă este aproape dublu faţă de numărul persoanelor care sunt internate în secţiile de Terapie Intensivă. Sigur că numărul de cazuri nu ţine cont de distribuţia geografică a numărului de locuri la ATI, din acest motiv CNCI e pregătit în orice moment în care e un spital care are nevoie de tratament în secţia de Terapie Intensivă şi nu se găseşte loc în localitatea sau în judeţul respectiv, să transporte pacientul într-o secţie de Terapie Intensivă din alt judeţ, lucru care s-a şi întâmplat” a precizat premierul.

Deja ai votat!