Ministrul apărării în vizită oficială în SUA

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, se află în vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în perioada 7-11 octombrie, la invitaţia secretarului american al apărării, Mark T. Esper. Discuțiile vor fi legate de recentele „evoluții” din zona Mării Negre, informează Ministerul Apărării Naționale.

„Vom avea mai multe întâlniri la Washington, D.C. cu înalți oficiali americani în care vom aborda preocupările noastre legate de evoluțiile din domeniul securității în regiunea Mării Negre, și, în context, necesitatea unei abordări coerente și consistente a posturii de apărare și descurajare în flancul estic al Alianței Nord-Atlantice”, a declarat ministrul Ciucă.

„Vom reafirma angajamentul României de a continua pe direcția dezvoltării capacității sale de apărare prin programe de instruire și de înzestrare cu sisteme de armament și echipamente performante și vom discuta despre modalitățile de consolidare a Parteneriatului strategic cu SUA”, a mai spus ministrul.

Nicolae Ciucă este însoțit în vizita oficială din SUA de șeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu și de Simona Cojocaru, secretarul de stat și șef al Departamentului pentru Politica de Apărare, Planificare și Relații Internaționale.

În prezent, șeful Statelor Majore Întrunite ale Pentagonului, Mark Milley, alături de alți generali de top americani se află în carantină, după ce un înalt oficial al Gărzii de Coastă a fost confirmat pozitiv cu noul coronavirus.

Deja ai votat!