Tratamentul administrat lui Trump nu poate fi folosit în România

0

„Cocktail-ul” de anticorpi monoclonali care i-a fost administrat lui Donald Trump există şi în România, la Institutul Matei Balş din Capitală. În lipsa aprobărilor de la Agenția Națională a Medicamentului, medicii români nu pot începe studiile clinice pe pacienţi.

Tratamentul revoluţionar tratează cauza bolii şi ar putea fi autorizat în curând de autoritățile americane.

„Cu siguranţă că tratamentul de studiu există, trebuie să fie doar aprobările. În mod clar, chiar poate fi folosit şi exemplul vine din America. Exemplul nu se referă doar la preşedintele Trump, ei au studii în desfăşurare. (…) Mai ales într-o situaţie grea de pandemie ar trebui să se mişte lucrurile nu repede, ci foarte repede”, a spus Adrian Marinescu, medic infecţionist la Institutul Matei Balş.

Informațiile vin în contextul în care acest tratament ar putea fi cel mai eficient în lupta cu coronavirusul. Celelalte medicamente pe care le folosesc medicii, precum Remdesivirul, sunt deja pe terminate în spitale. Fiind posibilă chiar o insuficiență de Remdesivir. Compania americană care îl produce a anunțat că va renunța la comercializarea lui prin intermediul administrației americane și îl va vinde direct spitalelor din SUA.

„Acest cocktail, aceşti doi anticorpi monoclonali reprezintă chiar un tratament etiologic, care rezolvă cauza. Foarte important, celelalte terapii ajută prin diferite mecanisme pentru fiecare în parte, dar aici e etiologic. E adevărat că este foarte scump, dar în situaţia în care am reuşi să-l avem aprobat, probabil mai ales în formele medii şi severe ar putea să fie un remediu mai mult decât eficient”, a adăgat medicul Adrian Marinescu.

Deja ai votat!
se încarcă...