Încă 11 zile pentru înscrierea la votul prin corespondență

0

Românii care locuiesc în străinătate și vor să voteze prin corespondență pot face acest lucru dacă se înregistrează pe site-ul www.votstrainătate.ro până în data de 22 octombrie.

Primul pas pe care trebuie să-l facă cineva care vrea să voteze prin corespondență, esre să intre pe site-ul www.votstrainătate.ro şi să se înregistreaze ca alegător prin corespondenţă. Pentru aceasta trebuie să completeze corect toate câmpurile, să ataşeze copia documentului de şedere şi a actului de identitate românesc, să trimită cererea şi să aştepte confirmarea primirii. Documentele şi instrucţiunile pentru votul prin corespondenţă le vor primi prin poştă. Aceștia vor descărca buletinele de vot de pe site-ul indicat în instrucţiuni, iar după ce vor vota vor trimite votul în ţară sau la misiunea diplomatică.

Am văzut o dublare a numărului de înregistrări de când am primit semnale de la ţările din Uniunea Europeană unde se află foarte mulţi români. Ar fi probleme la secţiile de votare. Tendinţa românului şi în străinătate este de a vota public la secţie. Am avut o înregistrare de 34.000 anul trecut la prezidenţiale, dar anul acesta, până în momentul de faţă, avem aproape 19.000 de înregistrări. Sperăm ca în zilele următoare, cum la noi se îngraşă porcul în ajun de Crăciun, să crească foarte mult înregistrările”, spunea, zilele trecute, reprezentantul AEP, Sorin Lazăr.
În acest moment, sunt înscrisi să voteze prin corespondență 20.685 de români, iar 3.939 s-au înscris ca „alegător în străinătate la o secție de votare”.

+2 -0
se încarcă...