Baraga rămâne sub arest la domiciliu

Fostul șef al Oficiului de Prevenire şi Combatere a Spălării Banilor, Laurențiu Baranga, a fost audiat duminică la Parchetul General, în dosarul în care a fost reţinut de procurori pentru înşelăciune, el fiind suspectat că şi-a falsificat diploma de Bacalaureat.

Laurenţiu Baranga a fost reţinut sâmbătă, după ce poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice – IGPR, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Secţia de urmărire penală şi criminalistică, au efectuat o percheziţie la domiciliul său din municipiul Râmnicu Vâlcea.

Baranga e suspectat că şi-a falsificat diploma de Bacalaureat, dar și alte documente de studii, iar procurorii au propus  în cazul său măsura arestului preventiv.

Duminică, judecătorii au considerat însă că nu se impune măsura arestului prevenitv și au dispus ca Baranga să rămână sub arest la domiciliu.

„Persoana în cauză este cercetată pentru inducerea şi menţinerea în eroare a mai multor instituţii publice, prin depunerea la dosarul de angajare a unor documente de studii falsificate şi care ulterior au fost desfiinţate de către instanţele judecătoreşti competente. Facem precizarea că, în baza documentelor de studii falsificate, persoana cercetată a ocupat o funcţie importantă în cadrul unei instituţii publice, activează în cadrul unor instituţii de învăţământ superior, iar în prezent deţine o funcţie publică de rang înalt”, susţine Poliţia Română

Deja ai votat!