Mitropolia a decis să scoată racla cu sfintele moaşte

Mitropolia Moldovei şi Bucovinei a decis că baldachinul Sfintei Parascheva va fi împodobit astăzi cu flori, familia Buştei, din Bucureşti, care vine de mai bine de 16 ani să aducă flori la Iaşi pentru a le aşeza pe baldachin va ajunge şi în acest an.

Purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Iaşilor, pr. Constantin Sturzu, a explicat că s-a luat decizia ca racla cu moaştele Sfintei Parascheva să fie scoasă din Mitropolie şi aşezată în baldachin, dat fiind faptul că este o tradiţie care datează înaintea momentului Revoluţiei.

„Astăzi, în jurul orei 18.00, va începe împodobirea cu flori a baldachinului din curtea Catedralei Mitropolitane de aceeaşi familie jertfelnică din Bucureşti, care îl înfrumuseţează în fiecare an. Cel mai probabil în această noapte sau mâine dimineaţă devreme se va scoate racla cu sfintele moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva şi va fi depusă în acest baldachin. E un moment tradiţional, datând de dinainte de 1989, ca măcar în ziua de 14 octombrie racla să fie scoasă din Catedrala Mitropolitană. În anii anteriori, racla era scoasă afară mai devreme de momentul prăznuirii, întrucât rândul pelerinilor era atât de mare încât nu putea fi gestionat doar în interiorul lăcaşului de cult şi în curte”, a declarat pr. Constantin Sturzu.

Deja ai votat!