Momente de haos la pelerinajul de la Iași

În această dimineaţă la ora 06.30 racla cu moaştele Sfintei Parascheva a fost scoasă din Catedrala Mitropolitană şi aşezată în baldachinul cu flori împodobit în noaptea trecută.

În zona pietonală a bulevardului Ştefan cel Mare au fost amplasate 500 de scaune, unde au acces doar ieşenii cu domiciliul sau reşedinţa în Iaşi. Jandarmii au organizat zone tampon în rânduri. Există trei filtre unde se verifică buletinele, coada se întinde până la staţia Petrom, ocolind pe strada Uzinei.

Credincioși evacuați din curtea Catedralei

Credincioşii fără măști, stau înghesuiți, huiduie și se ceartă cu jandarmii, care nu i-au lăsat să intre în biserică să se roage la moaştele sfinte. Aceştia s-au plâns că au venit degeaba de la sute de kilometri distanță şi le-au cerut jandarmilor să le arate legea care le interzice accesul în biserică.

În jur de 50 de persoane din rândul celor care protestau, au fost evacuate din curtea Catedralei Mitropolitane de o echipă de jandarmi şi preoţi, invocându-se riscuri sanitare. Majoritatea nu sunt din Iaşi, aproape niciunul nu poartă mască, au steaguri, icoane, iar o parte dintre ei, haine preoteşti. Merg în grup compact, nu respectă nici distanţarea fizică şi nici vreo normă de protecţie sanitară.

Deja ai votat!