Deputatul Mircea Drăghici, fost trezorier PSD, condamnat la 5 ani de închisoare

Mircea Drăghici, fostul trezorier PSD, a fost condamnat de ÎCCJ la 5 ani de închisoare cu executare, pentru două fapte de delapidare și pentru utilizarea subvențiilor în alte scopuri. Decizia nu este definitivă.

Fostul trezorierul PSD, Mircea Drăghici, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, în iulie 2019, pentru că şi-ar fi însuşit banii de subvenţii pentru partid prin încheierea unui contract de închiriere a unui imobil. Potrivit DNA, formațiunea politică a ales ca, în urma propriilor analize, să își exprime poziția procesuală, cu privire la constituirea de parte civilă, până la începerea cercetării judecătorești în cauză.

Potrivit sursei citate, în cursul lunii februarie 2018, în exercitarea funcției de trezorier, Drăghici, împreună cu o persoană din familie, ar fi negociat și convenit să achiziționeze un imobil cu valoare de circulație de peste 500.000 euro. Imobilul trebuia achitat, în parte, cu sume de bani pe care le gestiona în calitate de trezorier, și în parte, cu fonduri proprii.

După declanșarea controlului de către Autoritatea Electorală Permanentă cu privire la utilizarea subvențiilor de formațiunea politică în cadrul căreia Drăghici îndeplinea funcția de trezorier, a fost reziliat contractul de închiriere, precum și promisiunea de vânzare-cumpărare. Totodată, au fost restituite sumele de bani încasate cu titlu de chirie și pentru achiziționarea imobilului, mai spune rechizitoriul procurorilor.

Deja ai votat!