spot_img
joi, aprilie 25, 2024
AcasăNaționalLudovic Orban decide cine sunt candidații din decembrie

Ludovic Orban decide cine sunt candidații din decembrie

Prin comparație cu alţi ani electorali, liberalii speră acum la un scor de peste 35%, adică cu aproximativ 70 de mandate în plus în Parlament faţă de 2016. Ar avea astfel suficiente locuri pentru a mulţumi şi pe membrii Guvernului, şi pe liderii din teritoriu, dar şi pentru a recompensa traseiştii care i-au ajutat să dea jos Guvernul Dăncilă şi să menţină în funcţie Executivul Orban.

Ludovic Orban deschide lista de la Camera Deputaţiilor

În Capitală, competiţia este mare. Organizaţia nu face parte din filialele performante ale liberalilor, aşa că, dacă rezultatul de la locale se repetă, le-ar reveni 5 mandate de deputat şi 3 de senator. Liberalii speră însă să obţină cu cel puţin 6 procente peste scorul de la locale şi să aibă astfel 7-8 locuri de deputat.

Ludovic Orban deschide lista de la Camera Deputaţiilor, fiind urmat de Violeta Alexandru, ministrul Muncii şi preşedinte PNL Bucureşti. De altfel, Violeta Alexandru este singurul lider de filială, care deşi a obţinut sub 27% la locale, a reuşit să îşi păstreze funcţia.

Toţi ceilalţi 7 preşedinţi de organizaţii aflaţi în această situaţie au fost nevoiţi să se retragă. Ludovic Orban le-a spus într-o şedinţă “Tot ce este sub 27%, trebuie să plece.”

Următorul loc i-ar putea reveni lui Daniel Constantin, fost deputat ALDE şi ulterior Pro România, actual vicepreşedinte PNL. Acesta ar mai avea însă şi varianta candidaturii la Argeş, rămâne de văzut ce va decide conducerea partidului în şedinţa programată duminică.

Ar urma apoi Cristina Trăilă singura din actualii deputaţi de Bucureşti care şi-ar păstra scaunul. Ceilalţi doi, Ovidiu Raeţchi şi Adriana Săftoiu, care au avut în ultima perioadă şi poziţii contradictorii cu direcţiile date de conducerea PNL, nu se vor mai număra printre candidaţi.

Lista va continua cu 4 preşedinţi de sector: Sebastian Burduja, secretar de stat la Finanţe, Cristian Băcanu, secretar de stat în Ministerul Justiţiei şi proaspăt învins de Cristian Piedone la primăria sectorului 5, Antonel Tănase, secretarul general al Guvernului şi Pavel Popescu, actual deputat de Timiş.

Ordinea finală va fi stabilită în şedinţa Biroului Politic Naţional al partidului, programată duminică, atunci când vor fi votate toate celelalte liste din ţară.

Primul candidat la Camera Superioară din partea PNL Bucureşti va fi ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, actual senator de capitală.

Medicul neurochirurg Leon Dănăilă nu se va mai regăsi printre candidaţi. Poziţia a doua va fi ocupată de Sorin Cîmpeanu, fost deputat ALDE, apoi fost deputat Pro România şi actual vicepreşedinte PNL după ce a votat Guvernul Orban la începutul anului. Următorul loc eligibil îi va reveni ministrul Educaţiei, Monica Anisie.

Deja ai votat!
Botoșani
nori împrăștiați
5.8 ° C
10.6 °
5.6 °
95 %
1.1kmh
35 %
joi
18 °
vin
11 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...