Fenomen astronomic spectaculos

Fenomenul poate fi observat în special în afara oraşelor, acolo unde poluarea luminoasă nu este foarte puternică

În această noapte poate fi observat unul dintre cele mai aşteptate fenomene astronomice ale anului- Orionidele, o ploaie de „stele căzătoare”. Fenomenul este cunoscut pentru meteorii foarte strălucitori pe care uneori îi produce, un motiv în plus pentru a-l observa.

Trebuie să ieșim în afara orașului și să ne uităm cu ochiul liber, în următoarele două nopți. Cel mai bine e după ora 1 dimineața, să ne uităm spre nord sau spre vest și să așteptăm să se vadă stelele căzătoare. Sunt cam 20 pe oră. Nu sună mult, dar pentru stele căzătoare e bine. Asta trebuie să facă oamenii, să profite că este senin și să se uite spre cer”, a spus astronomul Adrian Șonka.

Acesta a avertizat însă că, într-o noapte normală, pe cer pot fi văzuți mai mulți sateliți artificiali decât stele căzătoare.

Șonka a explicat la Digi24 și originea acestui curent de meteori.

Pământul se rotește în jurul Soarelui și ajunge într-o zonă mai bogată în praf. Praful acesta vine de la asteroizi și comete. În cazul acesta, praful vine de la celebra cometa Halley, care revine la Soare la 76 de ani. Pământul ajunge în locul acesta de două ori pe an”, a spus Șonka.

Deja ai votat!