Pelerinaj la moaştele Sf. Dimitrie cel Nou. Credincioşii anunţă că vin cu autocare, deşi e interzis

E revoltă în rândul credincioșilor din România, care au anunțat că vor veni cu autocarele la București pentru a lua parte la pelerinajul organizat de Sf. Dimitrie cel Nou, asta deși autoritățile au interzis participarea credincioșilor din alte orașe în afară de București.

Gabriela Firea a aprobat, joi, protocolul cu Patriarhia Română pentru organizarea unui pelerinaj cu ocazia Sf. Dimitrie cel Nou, în perioada 25-27 octombrie, în zona Patriarhiei, la care vor putea participa numai persoane din București.

„La activitate vor participa numai persoane din municipiul București. Pentru aceasta, organizatorul va institui puncte de filtrare a participanților în zonele de acces/ieșire a publicului. În zona acestor filtre va fi realizat triajul observațional al participanților”, se arată în protocolul încheiat de PMB cu Patriarhia Română, conform Mediafax. Potrivit documentului, credincioşii organizaţi pe rândul de așteptare vor beneficia de marcare la fiecare 1,5 metri, iar pe stâlpi vor fi amplasate anunțuri cu privire la păstrarea distanței și respectarea normelor igienico-sanitare.

„Numărul participanților: circa 500 de persoane la un moment dat”, se mai stipulează în protocol.

Deja ai votat!