Suceava intră în scenariul roşu

0

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a confirmat că municipiul Suceava va intra în scenariul roșu, după ce numărul de infectări cu Covid-19 a trecut de 3 la mia de locuitori.

Potrivit reglementărilor oficiale, scenariul roşu presupune următoarele restricții: desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte este interzisă; activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, este interzisă; activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc este interzisă. De asemenea, purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Edilul Sucevei a făcut un noul apel către locuitorii orașului să poarte mască de protecție, o măsură care s-a dovedit eficientă în alte județe, cum ar fi Argeș.

Noile măsuri care privesc municipiul Suceava vor fi luate astăzi, în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, ședință programată pentru ora 13.00.

 

Deja ai votat!
se încarcă...