Municipiul Suceava a revenit la scenariul galben

Municipiul Suceava nu a intrat în scenariul roșu, deși a fost la un pas de asta, după ce marți incidența numărului de cazuri active de coronavirus a fost de 3,02 la mia de locuitori.

Dar miercuri, în ziua în care trebuia să fie decise noi restricții de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU), rata de incidență a îmbolnăvirilor a scăzut la 2,79 la mia de locuitori, încât nu se mai justifică intrarea în scenariul roșu, deocamdată.

Am participat astăzi, în calitate de invitat, la Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență unde am aflat că orașul Suceava a revenit la scenariul galben, rata de incidență fiind de 2,79 la mia de locuitori. Fac în continuare apel la cetățenii municipiului Suceava să respecte regulile stabilite de către CJSU. Purtați mască de protecție atât în spațiile închise și deschise, cât și în spațiile aglomerate și neaglomerate pentru a evita impunerea de noi restricții prin trecerea la scenariul roșu. Doamne ajută!”, a spus primarul Ion Lungu.

Scăderea numărului de cazuri active ar putea fi un efect al măsurilor preventive, suplimentare, impuse în municipiu încă din 16 octombrie, de când s-a solicitat ca purtarea măștilor de protecție să devină obligatorie și în spațiile publice deschise, nu doar la interior.

În aceeași zi, dar dimineața, edilul sucevean atenționa sucevenii că noi restricții urmau să fie impuse de către CJSU, pe fondul intrării municipiului reședință de județ în scenariul roșu.

Restricțiile care se impun pe perioada scenariului roșu sunt pentru 14 zile, după care situația se reanalizează cu posibilitatea de revenire la scenariul galben, dar pentru municipiul Suceava nu a mai fost cazul, după cum s-a aflat în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, care a avut loc miercuri după-amiază.

Deja ai votat!