PSD pregăteşte excluderea senatorului „cumpărat de PNL”

Conducerea PSD se reunește în ședință, joi, pentru excluderea senatorului Ion Ganea din partid. Ganea este membru al biroului permanent al Senatului și la ultimele ședințe a lipsit intenționat, spun social democrații, astfel încât să nu poată fi întrunit cvorumul de ședință, iar legea care ar amâna alegerile să nu poată fi pusă pe ordinea de zi.

Absența senatorului PSD Ion Ganea de la întrunirea Biroului Permanent al Senatului nu permite desfășurarea ședinței conducerii forului legislativ, motiv pentru care legea care amână data alegerilor parlamentare nu poate intra în procedura parlamentară de reexaminare.

Social-democrații își doreau ca Parlamentul să respingă rapid cererea președintelui Klaus Iohannis de reexaminare a legii care prevede că data alegerilor parlamentare este stabilită de Legislativ, nu pe 6 decembrie, cum a decis Guvernul.

Președintele Klaus Iohannis a trimis la reexaminare, săptămâna trecută, legea prin care Parlamentul stabilește data alegerilor parlamentare. Legea a fost declarată constituțională de Curte, iar dacă actul normativ intră în vigoare până la data de 6 decembrie, stabilită de Guvern pentru desfășurarea scrutinului, Parlamentul poate amâna alegerile.

Înaintea ședinței Consiliului Politic Național, președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că până pe data de 6 decembrie Parlamentul va respinge reexaminarea și va trimite legea la promulgare.

„Până pe data de 6 legea va fi trimisă spre promulgare. Președintele să decidă ce vrea să facă, dacă se amână sau nu alegerile”, a spus Ciolacu.

După ce legea va ajunge la președinte la promulgare, Klaus Iohannis are la dispoziție 10 zile, după care va fi obligat să promulge legea.

Deja ai votat!