sâmbătă, decembrie 3, 2022
AcasăNaționalFocar de coronavirus la Institutul Oncologic Cluj-Napoca: 26 de angajați și 11...

Focar de coronavirus la Institutul Oncologic Cluj-Napoca: 26 de angajați și 11 pacienți sunt infectați

Este focar de COVID-19 la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN), unde 11 pacienți și 26 de cadre medicale au fost infectate cu SARS-CoV-2.
Managerul IOCN, Ioan Cătălin Vlad a transmis că în această săptămână au fost depistați cu coronavirus 11 pacienți, din care doi pacienți simptomatici, cu afecțiuni oncologice, cancer pulmonar, prezentând simptome asemănătoare COVID.
Se pare că cei 11 s-ar fi infectat, cel mai probabil, din surse externe, iar în prezent sunt în Secția de Radioterapie III.
„Menționăm faptul că toți acești pacienți sunt cazuri grave, ce au necesitat internare în vederea efectuării de proceduri de radioterapie, tratament imposibil de realizat în spitalizare de zi, dat fiind situația critică în care se aflau”, a spus managerul IOCN.
De asemenea, din totalul angajați IOCN, de 1.063, se află în izolare acasă 8 medici, 9 asistente, două îngrijitoare, o infirmieră și șase persoane cadre auxiliare.
Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
0.2 ° C
1.6 °
-0 °
92 %
1.8kmh
81 %
sâm
4 °
Dum
2 °
lun
1 °
mar
2 °
mie
2 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

„Tradiţii” strămoşeşti la Mileanca. Porţile furate în noaptea de sfântul Andrei au ajuns şi pe stâlpii de electricitate.

EDITORIAL

Gata, a trecut și Ziua Națională. Politicienii au făcut ceea ce știu mai bine, și anume au ieșit din birouri și și-au recitat discursurile...

GÂNDUL ZILEI

O terasă, bunăoară, Definită elegant, E una scoasă afară Din restaurant! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...