vineri, septembrie 30, 2022
AcasăNaționalParada de 1 Decembrie şi petrecerile de Revelion, anulate de pandemie

Parada de 1 Decembrie şi petrecerile de Revelion, anulate de pandemie

Premierul Ludovic Orban a anunţat că în acest an nu va mai fi organizată tradiţionala paradă de 1 Decembrie. De asemenea primul ministru a tras un semnal de alarmă şi asupra petrecerilor de Revelion care sunt considerate evenimente private şi care, dacă contextul epidemiologic o impune, nu se vor mai organiza.

Orban susţine că aceste măsuri sunt importante pentru a reduce numărul persoanelor care s-ar putea infecta cu SARS-CoV-2.

Şeful Executivului le-a transmis un mesaj şi celor care, în aceste zile, au fost surprinşi participând la petreceri.  „Putem să mai amânăm puţin dorinţa de a ne distra sau putem să ne distrăm în moduri care să nu ne pună în pericol sănătatea. Faptul că se organizează astfel de petreceri riscă să pună în pericol sănătatea. În general tinerii se duc la astfel de petreceri, tinerii poate nici nu simt, mulţi sunt asimptomatici, dar ei duc boala acasă. Atunci când un tânăr se îmbolnăveşte riscă să îşi îmbolnăvească părinţii, rudele, bunicii care sunt mult mai expuşi riscului”, a declarat Orban.

Premierul a spus că nici tradiţionala paradă de 1 Decembrie de la Arcul de Trumf nu va mai avea loc în acest an. „Cu siguranţă nu va mai fi acea paradă (de 1 decembrie – n.r.), cu siguranţă că nemaifiind parada nu va mai exista motiv ca oamenii să vină să asiste la paradă. Va fi o sărbătorire în nişte condiţii mult mai stricte care să ţină cont de numărul maxim de persoane în spaţiul deschis care pot să participe la un eveniment, 50 de persoane. Sunt reguli care le vom respecta cu stricteţe”, a mai spus premeirul.

Restricţii pentru Revelion

În ceea ce priveşte petrecerile de Revelion, premierul a precizat că acestea sunt considerate ca fiind private şi că cei care au dat avans pentru hotel, vor putea merge, dar nu vor avea loc petreceri private.

„Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată cum sunt nunţile, botezurile şi alte tipuri de petreceri private. Pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”.

Deja ai votat!
Botoșani
cer senin
15.6 ° C
15.6 °
11.6 °
79 %
1.4kmh
1 %
vin
24 °
sâm
27 °
Dum
17 °
lun
17 °
mar
12 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Pentru că șoferii continuă să nu respecte indicatoarele rutiere, s-a trecut la următorul nivel.

EDITORIAL

Timpul ne face mereu surprize, dar nu toate îmbucurătoare. Iată, acum ne-a adus vestea tristă, logic posibilă, dar mereu neașteptată și cutremurătoare în cazul...

GÂNDUL ZILEI

Eminescologii toți Au dileme foarte mari: Oare plopii fără soț Or fi fost … celibatari? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...