joi, decembrie 8, 2022
AcasăNaționalUniversitatea din Suceava a stabilit ce facultăți trec exclusiv pe online

Universitatea din Suceava a stabilit ce facultăți trec exclusiv pe online

Prorectorul Universității Ștefan cel Mare Suceava, Prof. universitar doctor Mihai Dimian, a anunțat noile reguli după care se vor derula cursurile la facultățile acestei instituții de învățământ începând cu ziua de luni, 2 noiembrie.

Măsurile au fost adoptate sâmbătă, de Consiliul de Administrație al USV. Potrivit prorectorului Mihai Dimian, USV își ajustează activitățile în acord cu regulile impuse localităților din zona roșie, municipiul Suceava având o incidență de peste 3 cazuri la mia de locuitori.

”La finalul primei luni de activități didactice susținute on-site (față-în-față), constatăm că rata de infectare în campusul USV, atât în rândul studenților, cât și în cel al cadrelor didactice, este una semnificativ mai mică (de peste 2 ori) decât cea înregistrată la nivelul municipiului Suceava. Această situație certifică faptul că strategia gândită și dezbătută în forurile deliberative ale universității și pusă apoi în practică înainte de începerea noului an universitar a generat efectele scontate. În toată această perioadă, conducerea universității a urmărit îndeaproape evoluția contextului epidemiologic, marcat de o creștere constantă a numărului de cazuri de infectare cu noul coronavirus, atât la nivel național, cât și la nivel local”, a arătat profesor universitar doctor Mihai Dimian.

Ce facultăți trec exclusiv pe online

Potrivit deciziei Consiliului de Administrație al USV, din data de 2 noiembrie 2020, să suspende parțial activitatea on-site (față-în-față) pentru studenții înmatriculați la studii universitare de licență, învățământ cu frecvență, în cadrul facultăților de Drept și Științe Administrative, Litere și Științe ale Comunicării, Științe Economice și Administrație Publică, Științe ale Educației și Istorie și Geografie, cu excepția programelor de studii Geografie și Geografia turismului. Suspendarea activităților este valabilă până la finalul semestrului I din actualul an universitar.

Ca urmare, studenții facultăților menționate și care sunt cazați în cămine trebuie să elibereze camerele până cel târziu pe data de 4 noiembrie 2020.

Cursurile vor derula în funcție de evoluția epidemiologică 

Reprezentanții USV mai spun că fiecare caz excepțional va fi analizat separat. În schimb, căminele vor rămâne deschise pentru studenții tuturor celorlalte facultăți ale universității.

Studenții din anul I de la facultățile de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor, Inginerie Mecanică, Mecatronică și Management, Inginerie Alimentară și Silvicultură, cei ai Facultății de Educație Fizică și Sport (inclusiv Departamentul de Sănătate), la care se adaugă studenții de la programele Geografie și Geografia turismului (FIG) vor continua să desfășoare laboratoarele on-site (față-în-față).

În condițiile în care nu vor fi înregistrate evoluții îngrijorătoare la nivelul municipiului și al județului Suceava, studenții facultăților incluse în seria B, conform planificării aprobate de Senatul USV, vor desfășura activități on-site (doar laboratoare), începând cu 23 noiembrie. Conform calendarului, cazarea studenților din grupul B, care beneficiază de un loc în cămin, va avea loc în perioada 16-22 noiembrie, a mai precizat prorectorul Mihai Dimian.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
4.6 ° C
4.6 °
0.6 °
81 %
0.5kmh
66 %
joi
5 °
vin
8 °
sâm
10 °
Dum
6 °
lun
8 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Utilajele Urban Serv se roagă şi ele la biserică să mai ningă, ca să aibă front de lucru.

EDITORIAL

„Verba volant scripta manent” este fără îndoială un proverb latin care, de mii de ani, a reprezentat pentru oameni esența unui adevăr de necontestat....

GÂNDUL ZILEI

O clauză fără de temei E-n dogmele lor sacre Că poți să ai zeci de femei Cu tot cu… soacre! -Dumitru MONACU  

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...