Târgul de Crăciun de la Sibiu a fost anulat

Târgul de Crăciun de la Sibiu din acest an a fost anulat. Decizia a fost luată din cauza creşterii alarmante a numărului îmbolnăvirilor cu SARS-COV-2, a anunțat organizatorul. Incidenţa cazurilor în municipiul Sibiu a ajuns la 6,03 cazuri la mia de locuitori, potrivit Agerpres.

„Evoluţia pandemiei este îngrijorătoare, şi orice risc, cât de mic, trebuie eliminat. Ne-am fi dorit să organizăm evenimentul, să încercăm să salvăm ce se poate măcar din Crăciun în acest an ciudat, iar potrivit reglementărilor în vigoare puteam organiza evenimentul.

Ne-am decis, însă, să eliminăm orice fel de risc, oricât de mic ar fi, în speranţa că ne putem aduce contribuţia la încetinirea creşterii numărului de cazuri de persoane infectate cu coronavirus, ceva ce ar trebui să facem cu toţii, în această perioadă. Noi suntem pregătiţi să organizăm evenimentul, în cazul în care situaţia se va îmbunătăţi vom regândi această decizie, până atunci, aveţi grijă de voi”, au arătat organizatorii, într-o postare pe Facebook.

Conform raportării de luni a GCS, judeţul Sibiu a ajuns la o rată de 4,04 cazuri la 1.000 locuitori. La nivelul municipiului Sibiu incidenţa este de 6,03.

Târgul de Crăciun de la Sibiu este organizat din 2007 în Piaţa Mare din centrul istoric al oraşului. Acesta era considerat unul dintre cele mai atractive din România.

Deja ai votat!