Ministrul Finanțelor anunță rectificarea bugetară săptămâna viitoare

Rectificarea bugetară va fi pusă în transparenţă săptămâna aceasta și va fi adoptată săptămâna viitoare, a anunțat luni ministrul Finanțelor. El a precizat că obiectivul este de a limita creşterea deficitului bugetar anul acesta. Oficialul guvernamental a vorbit și despre necesarul de finanțare pe anul acesta, care se apropie de 140 de miliarde de lei.

Florin Cîţu a fost întrebat dacă Ministerul Transporturilor, Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Agriculturii au cerut sau vor primi mai mulţi bani, iar el a menţionat că toate „cererile care sunt fundamentate vor fi luate în considerare şi vor avea finanţare”.

De asemenea, în cadrul conferinţei s-a făcut referire la o nouă schemă de ajutor de stat pentru sectorul HoReCa prezentată duminică seara de premier.

„Schema de ajutor înţeleg că este în acest moment la Ministerul Economiei pentru HoReCa. Ne vom uita la ea, dar ştiţi foarte bine că schemele de ajutor trebuie să fie aprobate de Comisia Europenă ca orice altă schemă pe care am făcut-o până acum. O să vedem cum arată şi apoi ne vom uita la ea”, a afirmat ministrul de Finanțe.

În altă ordine de idei, şeful de la Finanţe a precizat că la construcţia proiectului de buget pentru anul 2021 sunt luate în calcul doar acele cheltuieli pentru care există bază legală.

Premierul a anunţat, duminică seară, că Guvernul va introduce forme de ajutor de stat pentru sectorul HoReCa şi pentru zona culturală privată.

Deja ai votat!