Șeful UPU de la Spitalul Județean Sibiu a demisionat. Sibiul este singurul județ unde rata de infectare trece de 7

Medicul şef al Unităţii de Primiri Urgenţe (UPU) a celui mai mare spital public din judeţul Sibiu, unde sunt trataţi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19, a demisionat. Județul Sibiu are cea mai mare rată de infectare la mia de locuitori din România – 7,19, confruntându-se cu lipsa locurilor la ATI, iar autoritățile iau în calcul carantinarea municipiului Sibiu.
„E înregistrată (demisia – n.r.) ieri. (…) Astăzi o să desemnăm prin decizie un alt medic şef interimar la UPU, pe doctorul Roşca Constantin”, a declarat joi, pentru Agerpres, managerul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) din Sibiu, Liliana Coldea.
Întrebată dacă această schimbare de la conducerea UPU va afecta în vreun fel calitatea actului medical oferit pacienţilor, Liliana Coldea a declarat: „Nu, sub nicio formă”.
Medicul Bogdan Csillag a demisionat din funcţia de şef al UPU, dar rămâne în echipa de doctori a secţiei, fiind recunoscut cu experienţă în medicina de urgenţă, nu doar în UPU şi la SMURD Sibiu.
Atât de mulţi oameni se adresează UPU Sibiu, încât a fost nevoie ca să se transforme în săli de aşteptare un chioşc şi containere aduse în curtea spitalului. Mai mult, există chiar pacienţi cu COVID-19 spitalizaţi în saloane amenajate într-un container aflat lângă UPU Sibiu.

Lipsă de locuri libere la ATI

Reprezentanții Prefecturii spuneau miercuri că în spitalele din judeţul Sibiu nu mai există niciun loc liber la ATI pentru adulţii infectaţi cu noul coronavirus, numai la Spitalul Clinic de Pediatrie mai fiind patru paturi libere la ATI pentru cazuri de copii cu COVID-19.
În toate spitalele din judeţul Sibiu există în prezent doar 24 de locuri la ATI pentru toţi pacienţii COVID-19, din care cele mai multe sunt în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (12), câte cinci la Spitalul Militar de Urgenţă şi Spitalul Clinic de Pediatrie aflate în municipiul Sibiu şi două locuri la Spitalul Municipal din Mediaş, a precizat pentru Agerpres purtătoarea de cuvânt a Prefecturii Sibiu, Andreea Ştefan.
Deja ai votat!