Medicul ars în incendiul de la ATI Piatra Neamț, transferat la Floreasca

Medicul rănit în incendiul de la Spitalul din Piatra Neamț va fi transferat la București cu un avion militar. În noaptea de sâmbătă spre duminică, el va fi dus cu o autospecială SMURD la Iași, de unde va fi luat de aeronavă. Medicul va ajunge la Spitalul Floreasca.

„Din ultimele informații pe care le dețin medicul cu arsuri, dupa o evaluare la Spitalul Județean din Iași, va fi transferat la Spitalul Floresca”, a declarat Oana Grigore, purtător de cuvânt la Ministerul Sănătății.

„Putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva”

Medicul de gardă de la ATI Piatra Neamț a încercat să salveze un pacient internat în momentul incendiului, iar acum ambii sunt în stare critică, a declarat pentru Mediafax directorul Spitalului Județean Piatra Neamț, Lucian Micu.
Din dorința lui de a salva cât mai multe vieți, putem spune că s-a aruncat în flăcări pentru a-i salva. El a scos din celălalt salon, salonul alăturat. A încercat să intervină și unde ardea. Asistenta a încercat să îl ajute”, a mai adăugat managerul spitalului.
Ministrul Sănătății Nelu Tataru a declarat, sâmbătă seara, că în afară de medicul de gardă nu mai sunt si alte cadre medicale cu arsuri după incendiul de la ATI. În noaptea de sâmbătă spre duminică, Tătaru merge la Piatra Neamț, apoi la Iași.
Deja ai votat!