USR PLUS câștigă la BEC în scandalul sloganului ”O Românie fără hoție”

0
Sursa foto: Facebook

USR PLUS câștigă la Biroul Electoral Central în scandalul sloganului ”O Românie fără hoție” contestat de PSD Dâmbovița. BEC susține în motivarea sa, prin care respinge demersul social-democraților, că ”ne aflăm în prezența unei exercitări cu bună credință a dreptului la liberă exprimare” și invocă legislația Curții Europene a Drepturilor Omului în susținerea deciziei.

  • ”Acest slogan reprezintă în esență un îndemn la respectarea legii, care nu produce o vătămare a drepturilor și intereselor unei persoane sau un prejudiciu de natură morală sau materială”, notează judecătorul Maricela Cobzariu, care a motivat decizia BEC și a înlăturat interdicția ca USR PLUS să folosească în campania electorală sloganul ”O românie fără hoție”.

Totodată, BEC susține că a constatat o exercitare ”cu bună credință” a dreptului la libera exprimare, sloganul USR PLUS ”neputându-se circumscrie noțiunii de material denigrator sau defăimător”, așa cum susținea BE de Circumscripție Județeană nr. 16 Dâmbovița.

PSD a contestat sloganul electoral săptămâna trecută la Biroul Electoral de Circumscripție 16, Dâmbovița, susținând că este defăimător, îndeamnă la ură și xenofobie și dezavantajează ceilalți competitori electorali. Mai mult decât atât, biroul electoral din Dâmbovița le-a dat dreptate pesediștilor, interzicând, în primă fază, apariția sloganului pe afișele electorale din Dâmbovița. Însă, după intervenția BEC lucrurile au revenit la normal, îndemnul de a nu fura pe afișele electorale nemaifiind considerat că instigă la ură.

Deja ai votat!
se încarcă...