duminică, mai 29, 2022
AcasăNaționalArmata se implică în campania de vaccinare anti-Covid

Armata se implică în campania de vaccinare anti-Covid

Ministerul Apărării Naţionale se va implica în campania de vaccinare a populaţiei împotriva Covid-19 şi va asigura securitatea şi stocarea în condiţii optime a dozelor de vaccin, imediat ce acestea vor ajunge în România. Potrivit MApN, au fost deja desemnate centrele de depozitare, atât în Bucureşti, cât şi în ţară.

Într-un comunicat transmis de Biroul de Presă al MApN se arată că în urma şedinţei de luni, 23 noiembrie, desfăşurată la Palatul Cotroceni şi condusă de Preşedintele României, Klaus Iohannis, s-a stabilit că Ministerul Apărării Naţionale are un rol foarte important de sprijin al efortului interinstituţional în campania de vaccinare anti-COVID-19. Astfel, MApN va avea „responsabilităţi de asigurare, prin structurile de specialitate, a logisticii necesare desfăşurării acestei campanii la nivel naţional”.

MApN a stabilit centrele în care va fi ţinut vaccinul anti-Covid

Potrivit sursei citate, au fost identificate centrele de depozitare în condiţii speciale a dozelor de vaccin care necesită condiţii de stocare la temperatura de -80°C, centrul principal fiind Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, iar şase spitale militare de urgenţă (de la Timişoara, Craiova, Braşov, Cluj-Napoca, Iaşi şi Constanţa) au fost desemnate drept centre regionale de depozitare.

Totodată, MApN va asigura transportul dozelor de vaccin cu mijloace terestre şi aeriene, de la sosirea în ţară a acestora către centrele regionale de depozitare şi va sprijini distribuţia către centrele vaccinare din ţară şi echipele de vaccinare cu resursă umană calificată, se mai arată în comunicat.

„În urma şedinţei de coordonare, a reieşit foarte clar că succesul campaniei va depinde nemijlocit de o colaborare foarte bună şi coerentă a tuturor instituţiilor responsabile de elaborarea şi implementarea strategiei de vaccinare. De asemenea a fost subliniat, încă o dată, că partea de comunicare reprezintă aspectul foarte important care asigură îndeplinirea cu succes a misiunii pe care Ministerul Apărării Naţionale şi-a asumat-o în cadrul acestui demers naţional de o importanţă strategică pentru România”, a mai transmis MApN.

Vaccinul va fi administrat populaţiei etapizat 

Preşedintele Klaus Iohannis a detaliat, luni, după o şedinţă cu reprezentanţii MAI, MApN şi ai Ministerului Sănătăţii, cum va arăta campania de vaccinare. Preşedintele a explicat că vaccinul va fi administrat etapizat populaţiei, la locul de muncă, în centre special amenajate şi inclusiv „drive-through”.

Preşedintele a subliniat că este nevoie de o campanie de informare, de combatere a informaţiilor false şi a ţinut să precizeze că vaccinurile, odată aprobate de organismele de profil, „sunt sigure, eficiente şi reprezintă singura soluţie viabilă de a pune capăt acestei pandemii”.

Potrivit autorităţilor, vaccinul anti-Covid ar putea ajunge în România până la finalul anului, în funcţie de momentul în care va fi aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
17.4 ° C
17.8 °
16.6 °
56 %
2.8kmh
77 %
Dum
18 °
lun
23 °
mar
23 °
mie
25 °
joi
26 °
RON - Română (nou) leu
EUR
4,9492

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

După ce tot spui sănătate la stat ca la privat și treci pe la spital.

EDITORIAL

După ce în urmă cu aproape un an și jumătate lansa în eter un reușit videoclip muzical mustind de cultură și patriotism local intitulat...

EPIGRAMA ZILEI

Cu sâni mari, cu glezne fine Și fuste de-un sfert de cot, Ele spun că-arată bine, Eu spun că arată ... tot! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...