Pacienți COVID tratați la Iași ca președintele Trump

În urma unei colaborări cu compania americană Regeneron, la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi, trei pacienţi au primit acelaşi „cocktail” de anticorpi cu care a fost tratat preşedintele SUA după ce a fost infectat cu Covid 19. Este vorba de o substanţă ce izolează practic virusul, acesta nemaiputându-se lipi de celule, ceea ce face ca boala să nu se poată agrava. În toate cazurile de la Iaşi, evoluţia a fost surprinzător de bună

Acest tratament se administrează în cazul formelor uşoare sau medii, nu şi la formele grave. Scopul său este împiedicarea răspândirii virusului în organism. Medicii infecţionişti susţin că rezultatele în urma administrării tratamentului au fost foarte bune, pacienţii s-au vindecat mai repede şi nu au avut niciun efect advers.
„Am derulat acest studiu cu concentratul de anticorpi Regeneron, este o soluţie ce cuprinde anticorpi, care îmbracă ca o mănuşă virusul şi îl împiedică să se aşeze pe celulă, deci să se multiplice. Deşi am avut doar trei pacienţi în acest studiu, din declaraţiile lor a reieşit că nu au avut nicio reacţie adversă, iar starea generală s-a îmbunătăţit”, a precizat dr. Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” din Iaşi.

 

Tratamentul a fost aprobat recent pentru utilizare în SUA, în urma desfăşurării unui studiu pe aproximativ 800 de pacienţi care au avut o evoluţie bună. Specialiştii cred că folosirea acestuia ar împiedica agravarea stării de sănătate a pacienţilor care au forme uşoare şi medii ale bolii, şi ar limita numărul cazurilor care ajung în Terapie Intensivă.

Deja ai votat!