Proteste în plină carantină la Constanța, faţă de interzicerea pelerinajului de Sfântul Andrei

Zeci de oameni au participat, marţi, la un protest spontan, în faţa Judecătoriei Constanţa. Manifestanţii au solicitat suspendarea hotărârii CJSU privind carantina şi permiterea realizării pelerinajului la Peştera Sfântului Andrei. Orașul Constanța se află în carantină, iar polițiștii au dat mai multe amenzi.

ÎPS Teodosie a mers să solicite instanţei suspendarea hotărârii CJSU Constanţa şi, implicit, permiterea realizării pelerinajului tradiţional la Peştera Sfântului Andrei, în 30 noiembrie. Mai mult, tribunalul a amânat pentru miercuri pronunţarea în procesul intentat de Arhiepiscopia Tomisului privind interzicerea pelerinajelor.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 şi jandarmii din cadrul IJJ Constanţa au identificat manifestanţii, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanţa și au aplicat sancțiuni.

„Nu şi-au putut justifica prezenţa în zonă şi nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul”, spun poliţiştii despre manifestanţi, potrivit Mediafax.

Au aplicate 24 de amenzi, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie impuse de actualul context epidemiologic, cât şi pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială.

ÎPS Teodosie spune că 30 noiembrie este ziua spirituală a tuturor românilor şi trebuie să ne susţinem „drepturile noastre de închinători” în instanţă.

„Eu nu mă mulţumesc cu nişte restricţii care nu au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a spus Arhiepiscopul.
Sărbătoarea Sfântului Andrei este celebrată în data de 30 noiembrie.

Deja ai votat!