duminică, iulie 21, 2024
AcasăNaționalProteste în plină carantină la Constanța, faţă de interzicerea pelerinajului de Sfântul...

Proteste în plină carantină la Constanța, faţă de interzicerea pelerinajului de Sfântul Andrei

Zeci de oameni au participat, marţi, la un protest spontan, în faţa Judecătoriei Constanţa. Manifestanţii au solicitat suspendarea hotărârii CJSU privind carantina şi permiterea realizării pelerinajului la Peştera Sfântului Andrei. Orașul Constanța se află în carantină, iar polițiștii au dat mai multe amenzi.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

ÎPS Teodosie a mers să solicite instanţei suspendarea hotărârii CJSU Constanţa şi, implicit, permiterea realizării pelerinajului tradiţional la Peştera Sfântului Andrei, în 30 noiembrie. Mai mult, tribunalul a amânat pentru miercuri pronunţarea în procesul intentat de Arhiepiscopia Tomisului privind interzicerea pelerinajelor.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 3 şi jandarmii din cadrul IJJ Constanţa au identificat manifestanţii, care nu respectau măsurile instituite prin carantinarea municipiului Constanţa și au aplicat sancțiuni.

„Nu şi-au putut justifica prezenţa în zonă şi nu aveau un motiv întemeiat, prevăzut de lege, de a părăsi domiciliul”, spun poliţiştii despre manifestanţi, potrivit Mediafax.

Au aplicate 24 de amenzi, în valoare totală de 17.300 de lei, pentru nerespectarea restricţiilor de circulaţie impuse de actualul context epidemiologic, cât şi pentru nerespectarea normelor de convieţuire socială.

ÎPS Teodosie spune că 30 noiembrie este ziua spirituală a tuturor românilor şi trebuie să ne susţinem „drepturile noastre de închinători” în instanţă.

„Eu nu mă mulţumesc cu nişte restricţii care nu au logică şi care ne restrâng drepturile noastre de închinători”, a spus Arhiepiscopul.
Sărbătoarea Sfântului Andrei este celebrată în data de 30 noiembrie.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer acoperit de nori
21.8 ° C
22.7 °
20 °
81 %
0.2kmh
100 %
Dum
25 °
lun
29 °
mar
32 °
mie
31 °
joi
19 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Aşa-i la noi circuitul apei în natură: lichidul vital se scurge dintr-o ţeavă spartă într-o canalizare înfundată.

EDITORIAL

A devenit oficial. Ostașul s-a săturat să tot stea în slujba țării și vrea președinte. Nu știm sigur dacă visează să doarmă la Cotroceni...

EPIGRAMA ZILEI

Mult mai bine vom trăi, Bani la buget or să fie Dacă se va stabili Un impozit pe prostie!   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...