Amenzi date la slujba de Sfântul Andrei la Constanţa

Slujba de la peştera Sfântului Apostol Andrei se desfășoară luni în localitatea Ion Corvin din județul Constanța, cu participarea mai multor persoane din alte localități, deși nu au voie. Preoții de pe scena amenajată în aer liber nu poartă măști de protecție și nu respectă regulile de distanțare fizică. Prefectul județului Constanța a anunțat la Digi24 că au fost date peste 100 de amenzi.

„Nu poate să participe oricine la pelerinaj, restricția există în continuare, tocmai de aceea organele de ordine au procedat la legitimarea celor care doreau să participe la pelerinaj, iar datelor celor care nu erau din interiorul localității Ion Corvin sau nu aveau dreptul să participe, întrucât erau membri ai clerului, au fost preluate, urmând ca ulterior, în termenul legal, să se producă și sancționarea contravențională a acestora”, a declarat Silviu Coșa, prefectul județului Constanţa.

„Numărul celor care nu au respectat prevederile legale în acest sens e puțin peste 100. La momentul de față, având în vedere câți oameni mai sunt acolo, nici nu cred că mai poate fi numit pelerinaj. La momentul de față (…) vă pot garanta că nu a existat absolut niciun risc de contaminare”, a mai declarat prefectul Constanței.

IPS Teodosie a organizat pelerinajul la peștera Sf. Andrei în timp de pandemie, în ciuda unei decizii judecătorești și a sfaturilor și avertismentelor venite de la autorități.

Deja ai votat!