Prințului Paul și Remus Truică au fost condamnați la închisoare cu executare

0

Paul al României a primit o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, în timp ce omul de afaceri Remus Truică va merge după gratii timp de șapte ani. Este o decizie definitivă.

Curtea supremă i-a condamnat și pe oamenii de afaceri Benny Steinmetz și Tall Benjamin Silberstein, în lipsă, la câte cinci ani de detenție.

Ferma Regală Băneasa și Pădurea Snagov intrate în posesia lui Paul de România

Cu toții sunt acuzați că, în urmă cu zece ani, au pus la punct un mecanism menit să îl ajute pe Paul al României să recupereze Ferma Regală Băneasa și Pădurea Snagov, pe motiv că i-au aparținut bunicului său, deși în realitate nu avea drept de moștenire.

Odată cu aprobarea retrocedării, bunurile au ajuns în posesia lui Remus Truică și a unor interpuși ai oamenilor de afaceri israelieni. Prejudiciul în acest caz era de peste 135 milioane de lei.

Magistrații ICCJ au admis apelurile declarate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, DNA şi de părțile civile Romsilva, Ministerul Finanțelor Publice, Agenția Națională de Administrare Fiscală, Direcția de Finanțe Brașov și Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Protecția Plantelor împotriva sentinţei din 27 iunie 2019, pronunţată de Curtea de Apel Brașov.

Închisoare cu suspendare pentru Paul al României, în 2019

Atunci, Curtea de Apel Braşov l-a condamnat pe Remus Truică la 4 ani de închisoare, iar pe Paul Philippe al României la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul retrocedării ilegale a Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov. Tal Silberstein şi Benny Steinmetz au fost achitaţi.

„Contopeşte pedepsele aplicate inculpatului Truică Remus prin prezenta decizie în pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, pe care o sporește cu 1 an închisoare, urmând ca acesta să execute în final pedeapsa de 7 ani închisoare”, se arată în decizia de joi a ICCJ.

Potrivit sentinței, Al României Paul Philippe a fost condamnat la 3 ani și 4 luni închisoare, Tal Silberstein la pedeapsa de 5 ani închisoare și Benyamin Steinmetz a fost condamnat la 5 ani de închisoare.

De asemenea, Dan Andronic a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dar instanța a dispus „suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei de 3 ani închisoare aplicată inculpatului Andronic Dan Cătălin, pe un termen de supraveghere de 4 ani”.

Pe 18 mai 2016, Remus Truică, Paul Philippe al României, Dan Andronic precum şi oamenii de afaceri Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi au fost trimişi în judecată de DNA în dosarul privind retrocedarea ilegală a Fermei Regale Băneasa şi a pădurii Snagov.

Remus Truică trimis în judecată pentru mai multe capete de acuzare

Omul de afaceri Remus Truică a fost trimis în judecată pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de influenţă, spălare de bani, complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită, alături de Paul Philippe al României, acuzat de cumpărare de influenţă, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, ambii fiind cercetaţi în arest la domiciliu. În aceeaşi cauză au fost trimiși în judecată Dan Andronic, consultant politic şi jurnalist, acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate la trafic de influenţă, oamenii de afaceri străini Tal Silberstein, Benyamin Steinmetz şi Moshe Agavi, dar și alte persoane.

Deja ai votat!
se încarcă...