AUR vrea noi privilegii: senatoarea – avocat Diana Șoșoacă cere imunitate în fața legii pentru avocați

La doar o zi după primirea mandatului, senatoarea Diana Șoșoacă, unul dintre liderii AUR, ea însăși avocată, vrea ca avocații să primească privilegii față de restul cetățenilor României și să aibă imunitate în fața legii.

Ea a anunțat pe Facebook că va depune un proiect de modificare a Legii 51/1995, legea care reglementează organizarea și funcționarea profesiei de avocat, pentru a introduce imunități. Avocata-senator Șoșoancă a făcut acest anunț, scris cu majuscule pe pagina sa de Facebook, după ce Curtea Supremă l-a condamnat la 5 ani de închisoare pe avocatul Robert Roșu în dosarul Ferma Băneasa, în care a fost jefuită proprietatea statului român.

Noile privilegii cerute de senatoarea Șoșoancă sunt în contradicție totală cu statutul partidului AUR, în care egalitatea în fața legii este unul dintre obiectivele fundamentale.

”Subliniem că niciun proiect de țară, nicio reformă politică, nicio creștere a salariilor, nicio investiție străină nu sunt de ajuns pentru a asigura viitorul unui stat în care nu domnește legea. Astfel, realizarea obiectivelor mișcării unioniste implică în mod firesc lupta împotriva jafului anti-național, lupta pentru independența sistemului judiciar și egalitatea tuturor cetățenilor în fața legii”, se arată în statutul AUR.

Inițiativa senatoarei AUR vine la doar o zi după ce capii unei grupări interlope au anunțat că s-au înscris în organizația din Vaslui a partidului. George Simion, președintele AUR, a scris pe Facebook că aceștia nu sunt membri de partid, dar nu a dat detalii despre modul în care capii interlopi au ajuns în primă fază în AUR.

Deja ai votat!