Primele doze de vaccin anti-Covid au ajuns la Institutul Cantacuzino

0

La Institutul Cantacuzino au ajuns în această dimineață primele doze de vaccin anti-COVID-19. De aici vor fi distribuite în 10 spitale aflate în prima linie a luptei împotriva pandemiei.

Premierul Florin Cîțu a declarat, la sosirea primelor doze de vaccin anti-COVID la Institutul Cantacuzino, că este „un moment important, pe care îl așteptăm de un an de zile”. El a adăugat că speră la eradicarea pandemiei într-o perioadă cât mai scurtă.

Prim-ministrul le-a mulțumit celor care au muncit în ziua de Crăciun pentru aducerea în țară a vaccinurilor.

„Campania de vaccinare începe în același timp în România ca în Europa. Avem totul pus la punct. Este un moment important, îl așteptăm de un an de zile”, a spus Florin Cîțu.

„Apariția vaccinului într-un timp record va ajuta la eradicara pandemiei într-o perioada cât mai scurtă, sper eu. În completarea măsurilor pe care le avem, vaccinul vine să ajute la acest lucru”, a completat premierul.

El a subliniat că „săptămâna viitoare vom primi în jur de 144.000 de doze. România va avea în jur de 10 milioane de doze de vaccin”.

„Vaccinarea în România este gratuită, nu este obligatorie. OUG 63 va fi completată pentru a continua și cu campania mass media pentru campania de vaccinare. Le mulțumesc tuturor celor care au muncit”, a completat Florin Cîțu.

Deja ai votat!
se încarcă...