vineri, martie 29, 2024
AcasăNaționalZeci de cadre medicale din Suceava s-au vaccinat anti-Covid

Zeci de cadre medicale din Suceava s-au vaccinat anti-Covid

54 de cadre medicale s-au vaccinat împotriva COVID-19, duminică, în prima zi de campanie, la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, însă numărul angajaţilor care şi-au exprimat acordul pentru vaccinare este scăzut, potrivit coordonatorul centrului de vaccinare anti-COVID de la SJU Suceava, medicul Marius Grămadă.

„Prima zi de campanie a decurs fără probleme la SJU Suceava. S-au vaccinat 54 de cadre medicale şi niciunul dintre acestea nu a prezentat reacţii adverse. Pe toată unitatea medicală în jur de 360 de persoane şi-au exprimat până în prezent opţiunea să se vaccineze, dintr-un total de 1.500 de angajaţi, inclusiv personal TESA. Este un procentaj de circa 25%. Ne-am dori să fie mai mult, dar o parte din personal a trecut prin boală şi consideră că s-a imunizat, iar alţii au încă reţineri, temeri faţă de vaccin”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul Marius Grămadă.

Şefa secţiei de Boli Infecţioase a SJU, Monica Terteliu, a fost prima persoană care s-a vaccinat împotriva COVID la Suceava. Aceasta a susţinut că, deşi a fost de două ori bolnavă de COVID-19 de la începutul pandemiei, nu a dezvoltat anticorpi.

Printre sucevenii care s-au vaccinat în prima zi de campanie s-au numărat 17 medici, între care medicul şef al secţiei de Pneumologie, Sorin Nicolae şi medicul şef de la ATI, Dorin Stănescu, precum şi mai mulţi asistenţi şefi din spital.

La Suceava au ajuns 250 de doze de vaccin anti-COVID

La Suceava au ajuns 250 de doze de vaccin anti-COVID, care vor fi utilizate pentru vaccinarea personalul medico-sanitar aflat în prima linie în lupta împotriva noului coronavirus.

Campania de vaccinare anti-COVID a demarat, duminică dimineaţa, în 10 spitale din ţară, după ce primele 10.000 de doze de vaccin anti-COVID au intrat în România vineri, pe cale terestră, prin Vama Nădlac 2, iar sâmbătă acestea au ajuns la centrul principal de stocare – Institutul „Cantacuzino” din Bucureşti, de unde au fost distribuite în ţară.

Potrivit GCS, dozele de vaccin din prima tranşă – cele peste 3.000 de vaccinuri cu valoare de primă administrare – au fost alocate în funcţie de necesarul solicitat de fiecare dintre cele 10 spitale.

Pe baza contractului semnat de Comisia Europeană cu BioNTtech/Pfizer, România poate accesa peste 10 milioane de doze de vaccin.

Deja ai votat!
Botoșani
cer fragmentat
8.7 ° C
10.6 °
8.3 °
63 %
0.9kmh
83 %
vin
18 °
sâm
23 °
Dum
24 °
lun
25 °
mar
16 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

Gata, au rezolvat cu circulația în centru. Ori se terminase programul și n-au mai apucat să strângă, cine știe.

EDITORIAL

Anul electoral 2024... Alegerile sunt din ce în ce mai aproape, deci e de așteptat ca lupta între poftitorii de ciolan să se intensifice....

EPIGRAMA ZILEI

Mi-a șoptit o viorea C-o să-mi dai inima ta Și m-am întrebat instant: O fi vorba de... transplant? -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...