Se redeschid restaurantele și cafenelele în Iași. Petrecerile rămân interzise

0
Mihai Chirica, primarul Iașului

Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) a luat act de faptul că a expirat perioada de 14 zile în care în municipiul Iași au existat restricții impuse de faptul că rata de infectare Covid-19 a fost de peste 3 cazuri la o mie de locuitori. Astfel, din scenariul roșu, municipiul Iași a intrat oficial în scenariul galben.

Măsurile de relaxare vor intra efectiv în vigoare începând de 31 decembrie, ora 6.00, iar ele vizează reluarea unei părți din activitățile economice și sociale de pe raza municipiului Iași. Astfel, se reia activitatea în spațiile interioare din restaurante și cafenele în limita a 30% din capacitate în intervalul orar 06.00 – 23.00 și se pot redeschide cinematografele și instituțiile de cultură (tot la 30% din capacitate). În același timp, se pot redeschide activitățile din sălile de noroc.

„Aceste prevederi sunt urmărite în continuare de HG 1065/2020 prin care se interzice desfășurarea de activități, aniversări, sărbătoriri sau petreceri în spații închise sau deschise, publice sau private, acest lucru pentru a răspunde dacă se organizează sau nu Revelion. Nu se organizează Revelion în niciunul dintre spațiile publice sau private de pe raza municipiului Iași pentru că activitățile se vor finaliza la ora 23.00, și nu sunt permise (după această oră, n.r.) activități cu acest specific”, a declarat primarul de Iași Mihai Chirica.

De la sfârșitul lunii noiembrie și până acum, rata de infectare a scăzut constant, iar astăzi a ajuns la 2 cazuri la o mie de locuitori, sub pragul de 3 la o mie.

Deja ai votat!
se încarcă...