Demisie cerută după Revelionul de la TVR

0
Deputatul Iulian Bulai susţine că Doina Gradea trebuie să demisioneze din cauza programului prezentat de TVR1 de Revelion

Deputat USR și președintele Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaților, Iulian Bulai afirmă că șefa TVR, Doina Gradea, trebuie să plece din funcție, după programul plin de bășcălie pe tema covid pe care postul național de televiziune l-a difuzat în noaptea de Revelion.

Bulai a remarcat că Guvernul a alocat mass-mediei, pe parcursul 2020, suma de 40 de milioane de euro tocmai pentru a promova măsurile anti-covid dispuse de autorități, iar programul de Revelion de la TVR „nu se putea mai contraproductiv”. Deputatul USR a scris pe pagina de Facebook că-i va convoca pe reprezentanții CNA pentru a oferi un punct de vedere în privința acestei situații și că, „așa cum Firea, Olguța și Dăncilă au plecat, trebuie să plece și Doina Gradea și să ia cu ea partenerii PSD care au mai rămas acolo”.

Postul public acuzat că a încălcat „legile bunului simț” și legislația audiovizualului

Dorina Rusu, membru al Consiliului Național al Audiovizualului, a anunțat într-un comunicat că s-a autosesizat în legătură cu emisiunea de Revelion de la TVR 1. Aceasta a acuzat postul public de televiziune că a încălcat atât „legile bunului simț” cât și legislația audiovizualului. Dorina Rusu susține că televiziunea publică, într-un moment din an în care foarte mulţi oameni se uită la televizor, a luat în derâdere regulile de protecţie anti-coronavirus, ba chiar a instigat la nerespectarea lor.

Potrivit paginademedia.ro, TVR a intrat în acest an în Top 5 al celor mai urmărite televiziuni cu programul de revelion, fiind urmărită de peste 500 de mii de persoane, cu un rating de 2,9%.

Deja ai votat!
se încarcă...