Avarie majoră de curent electric în nord-vestul țării

Pană majoră de curent electric în nord-vestul țării. Mai multe județe au fost afectate de o avarie în alimentarea cu energie electrică, au confirmat surse oficiale din Transelectrica. Oamenii s-au plâns că aparatele electrocasnice au fost avariate.

„Este vorba despre o avarie de sistem pe interconexiuni. Deocamdată nu ştim exact cauzele, dar le vom analiza. Este o problemă zonală, în nord-vestul ţării. Alimentarea cu energie a fost restabilită aproape în totalitate în acest moment (la ora 16:20)”, au precizat responsabilii Transelectrica.

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Mureş a anunţat, vineri, că norul degajat în urma opririi de urgenţă a instalaţiilor de pe platforma combinatului Azomureş, din cauza avariei la sistemul naţional de transport al energiei electrice, nu a afectat calitatea aerului din Târgu Mureş şi din împrejurimi.

Au fost afectate șase județe – Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Cluj, Alba, Sibiu.

Oamenii din orașele transilvănene – Cluj-Napoca, Bistrița, Sibiu, Târgu-Mureș, Turda au spus că le-au fost afectate centralele de încălzire și aparatele electrocasnice din cauza fluctuației de tensiune. În orașe nu mai mergeau lifturile, semafoarele și alte instalații alimentate cu energie electrică.

O explicație ar fi că a cedat un stâlp de înaltă tensiune care aparținea Transelectrica.

De asemenea, unele rețele de telefonie au fost afectate de pana de curent, la fel internetul.

Deja ai votat!