spot_img
vineri, aprilie 26, 2024
AcasăNaționalPrima tranșă de vaccin Moderna a ajuns în România

Prima tranșă de vaccin Moderna a ajuns în România

14.000 de doze de vaccin Moderna au ajuns în România, marți seară, prin punctul de trecere al frontierei Nădlac 2, anunță platforma RO Vaccinare.

Prima tranșă a serului produs de compania Moderna va ajunge miercuri dimineață la Institutul Național de Cercetare–Dezvoltare Medico–Militară „Cantacuzino”, urmând ca în perioada următoare să fie distribuite în centrele regionale și de vaccinare.

Recomandarea pentru vaccinul Moderna este de administrare în două doze, la interval de 28 de zile, pentru persoane cu vârsta de peste 18 ani.

Cele două variante de vaccinuri disponibile în UE sunt foarte asemănătoare. Eficacitatea celor două vacinuri este aproximativ aceeași. Vaccinul BioNTech Pfizer are o eficacitate de 95% în prevenirea bolii COVID19, în timp ce vaccinul Moderna are o eficacitate de 94,1%.

Valeriu Gheorghiță, cooronatorul campaniei de vaccinare în România, a precizat recent care sunt diferențele între cele două vaccinuri anti-Covid, produse de companiile Pfizer şi Moderna. 

„Există o diferență între cele 2 tipuri de vaccinuri. Moderna e indicat la persoanele de peste 18 ani, iar Pfizer la cele de peste 16 ani. Decizia va fi a medicului și a personalului din centrul de vaccinare țînând cont de disponibilitate. Volumul dozelor livrate de Moderna este mic. Nu putem să garantăm că în fiecare centru de vaccinare vor există cele 2 tipuri de vaccin. Vom aloca dozele de la Moderna împreună cu cele de la Pfizer în centrele cu flux ridicat de vaccinare”, a spus Gheorghiță.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
9.4 ° C
9.6 °
8.2 °
97 %
4.8kmh
100 %
vin
15 °
sâm
18 °
Dum
20 °
lun
20 °
mar
18 °

CARICATURA ZILEI

Joi

POZA ZILEI

  Visul american poate fi trăit oriunde. Chiar dacă e mai mic şi mai gârbovit.

EDITORIAL

Schimbările „spectaculoase” în cadrul strategiilor electorale ale partidelor apărute pe ultima sută de metri sunt semne că, pe undeva, societatea dă semne de revenire...

EPIGRAMA ZILEI

Nu bârfesc, nu-s cârcotaș Dar vă spun, cunosc un domn De aicea din oraș Care-i treaz numai ... în somn ! Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...