sâmbătă, iulie 27, 2024
AcasăNaționalCampania de vaccinare anti-COVID. Un sfert dintre angajaţii din România pot intra...

Campania de vaccinare anti-COVID. Un sfert dintre angajaţii din România pot intra în etapa a doua

Un sfert din totalul angajaţilor din România sunt eligibili pentru etapa a doua a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19. Administraţia centrală, învăţământul şi industria alimentară au cea mai mare pondere ca număr de angajaţi dintre domeniile „cheie”, potrivit Mediafax.

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Aproape 1,5 milioane de angajați români din domeniile considerate esenţiale pot face vaccinul împotriva COVID-19, din totalul de 5,6 milioane de angajaţi activi la nivel naţional, arată datele ZF pe baza cifrelor publice de la Statistică şi Ministerul de Finanţe.

Etapa a doua începe pe 15 ianuarie

Etapa a doua de vaccinare, care cuprinde şi această categorie de angajaţi începe vineri, 15 ianuarie, iar angajatorii vor încărca listele cu persoanele din companie care vor să se imunizeze.

Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei de vaccinare, a spus că nu sunt mai mult de 1 milion de persoane din activităţile esenţiale care să se încadreze în criteriile din această fază.

„Am identificat categoriile de boli cronice. Numărul estimat al persoanelor de peste 65 de ani este de 3,8 milioane, dacă asociem şi persoanele cu boli cronice, probabil că depăşim circa 5 milioane de persoane. Dacă ne uităm la tipul activităţilor esenţiale, cred că nu depăşim 1 milion de persoane eligibile, a spus marţi Valeriu Gheorghiţă.

3 milioane de oameni aşteptaţi la vaccinare

Medicul a precizat că se aşteaptă ca jumătate dintre persoanele eligibile să îşi dorească să facă vaccinul, adică circa 3 milioane de oameni.

Domeniul cu cele mai multe persoane angajate dintre cele stabilite prin strategia de vaccinare este cel al administraţiei centrale, de la parlamentari, miniştri, preşedinţie, guvern şi instituţii subordonate. Aproape 600.000 de persoane lucrează în acest domeniu, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

Al doilea sector ca pondere în numărul de angajaţi este învăţământul, unde lucrează peste 350.000 de oameni, iar ulterior vine industria alimentară, cu circa 160.000 de oameni.

Ca domenii de activitate mai sunt incluse şi persoanele din apărare, din transportul şi distribuţia de curent electric, gaze, apă, transporturi, comunicaţii şi curieri.

Antreprenorii şi şefii companiilor din România au avut ca termen 8 ianuarie pentru a trimite către autorităţile locale din judeţul de unde îşi desfăşoară activitatea numărul persoanelor angajate care îşi doresc să facă vaccinul în etapa a doua.

Deja ai votat!

SUSȚINE MONITORUL DE BOTOȘANI

Avem nevoie de sprijinul dumneavoastră pentru a putea oferi în continuare jurnalism onest și a lupta cu corupția și dezinformarea, pentru a scrie despre situația reală, nu versiunea oficială cosmetizată oferită de autorități.

Botoșani
cer senin
16.6 ° C
16.7 °
16.1 °
97 %
2.3kmh
0 %
sâm
29 °
Dum
34 °
lun
28 °
mar
27 °
mie
27 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

Şeful de la NovaApaserv, singur şi debusolat după şedinţa Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, în care toată lumea l-a întrebat de ce nu este...

EDITORIAL

E an electoral, prin urmare e firesc ca discuțiile cu pretenții patriotice să ocupe o mare parte din timpul românilor, mai ales a celor...

EPIGRAMA ZILEI

Pe-un velier mi-ar fi plăcut Să admirăm albastra zare Dar n-ai venit, că tu ai vrut Pe-un altul, c-un catarg mai mare ...   -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...