Liviu Dragnea implicat într-un nou dosar de corupţie

0

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD care în prezent ispășește o pedeapsă cu închisoarea pentru instigare la abuz în serviciu, este urmărit penal de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un nou dosar de corupție, în care este acuzat de trafic de influenţă şi folosire a influenţei sau autorităţii pentru obținere de foloase necuvenite, a informat, joi, DNA.

Potrivit Digi24, faptele sunt legate de prezenţa sa la Washington la ceremonia de învestire a preşedintelui Donald Trump, de la începutul anului 2017. Pe atunci, Liviu Dragnea era președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD. Acesta s-a pozat dând mâna cu Donald Trump, la cina dinaintea ceremoniei de preluarea a mandatului liderului american. Vizita a fost, de fapt, o mită, spun procurorii, pentru care Dragnea ar fi tras sforile ca să-și numească un apropiat consul la Bonn.

Acesta este al patrulea dosar penal deschis de DNA pe numele fostului lider social-democrat.

Fostul lider al PSD a fost audiat la DNA

Liviu Dragnea a fost adus, joi, din penitenciar la sediul DNA, pentru a fi audiat în această cauză. La patru ani de când publica fotografiile în care era surprins discutând cu, pe atunci, proaspătul președinte al Statelor Unite ale Americii, Liviu Dragnea a fost adus din penitenciar la Parchet pentru a fi audiat în acest dosar nou, legat de banii plătiți pentru aranjarea momentului. O acțiune de lobby obișnuită în SUA, dar pentru care s-au plătit bani grei din România – 250 de mii de dolari, dați de un om de afaceri care, în schimb, ar fi primit promisiunea că afacerile îi vor fi ajutate de Guvern.

Ulterior audierii – care a durat circa o oră – , DNA a anunțat joi că pe numele lui Liviu Dragnea au fost formulate acuzații pentru două „infracțiuni de trafic de influență” și pentru „folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite (art.13 din Legea 78/2000)”.

În dosar mai apare numele lui Gheorghe Dimitrescu, consilier parlamentar la data comiterii faptelor, care este acuzat de cumpărare de influență.

Liviu Dragnea este încarcerat din 2019, când a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare în cazul angajărilor fictive din Teleorman.

Deja ai votat!
se încarcă...