joi, octombrie 6, 2022
AcasăNaționalSuceava: o treime din polițiști AU PICAT testul psihologic

Suceava: o treime din polițiști AU PICAT testul psihologic

Aproape o treime dintre agenții de poliție din Suceava care s-au înscris la concursurile pentru trecerea în rândul ofițerilor, ce au loc în această perioadă, au picat examenul psihologic și șansa de a merge mai departe în procedura de examinare. Câțiva dintre cei 60 de agenți de poliție din Suceava picați la psihologic au transmis o reclamație scrisă conducerii Inspectoratului General al Poliției Române, în care explică faptul că ceva nu este în regulă, bazându-se pe statistică și cerând o analizare a subiectelor care s-au dat.

”În calitate de agenți de poliție din cadrul IPJ Suceava, cu ocazia evaluării psihologice desfășurate în vederea susținerii examenului de trecere în corpul ofițerilor de poliție, în perioada 6-13 ianuarie 2021, am fost declarați inapți și arătăm că nu au fost respectate regulile stabilite la întocmirea și alegerea subiectelor pentru testare. În acest sens, subiectele alese au fost de un nivel de dificultate mult mai ridicat față de cele susținute de alte IPJ din țară, drept urmare la IPJ Suceava au fost declarați inapți 60 de lucrători, din 212 persoane testate. Prin comparație, în urma verificării situației cu rezultatele obținute la nivel național, în 30 de județe au fost un total de 62 de candidați declarați inapți, din peste 3.000 de persoane testate”, se arată în sesizare.

Poliţişti picaţi la Suceava cât în toate celelalte inspectorate de poliție la un loc

Cei cinci polițiști care au semnat protestul au prezentat situația din fiecare județ. Unele județe au cel mult 3-4 candidați care nu au trecut examenul psihologic, în timp ce în multe cazuri, din toți candidații de la un inspectorat de poliție județean, nimeni nu a fost respins.

Sau, altfel spus, în Suceava au fost picați la acest examen psihologic la fel de mulți candidați ca în toate celelalte inspectorate de poliție la un loc.

Practic, chiar dacă ar fi să admitem că este o problemă la o parte din cei 60 de agenți de poliție picați, situația per ansamblu nu are cum să nu stârnească mari semne de întrebare cu privire la subiectele de la Suceava și cele din ”restul lumii”.

Polițiștii nemulțumiți, care se plâng acum pe la toate forurile, spun că cele două examinatoare psiholog ale Inspectoratului de Poliție Județean Suceava pur și simplu și-au bătut joc de munca lor.

Aceștia speră ca plângerile lor să fie luate în seamă, iar problema pe care au semnalat-o să fie remediată cumva.

Deja ai votat!
Botoșani
cer acoperit de nori
13.6 ° C
13.8 °
11.1 °
50 %
2.3kmh
100 %
mie
13 °
joi
21 °
vin
20 °
sâm
21 °
Dum
17 °

CARICATURA ZILEI

POZA ZILEI

La începutul meciului erau semne bune, dar nu a fost să fie.

EDITORIAL

Oameni cu căștile pe urechi, scriind mesaje sau vorbind preocupați la telefon - aceasta este imaginea nelipsită de pe aproape orice trecere de pietoni...

GÂNDUL ZILEI

Dotați cu un har divin, Ei la bară, fac minuni. Nu transformă apa-n vin Ci adevăru-n minciuni! -Dumitru MONACU

HAPPY CINEMA

POLITICĂ EDITORIALĂ

Politica editorială a Monitorului de Botoșani

Monitorul de Botoşani este un cotidian lansat pe 24 iunie 1995, cu distribuţie pe raza judeţului Botoşani. În ultimii ani tot timpul a fost...

ÎN ATENȚIA CITITORILOR

În atenţia cititorilor

Este foarte important pentru redacţia noastră  să ofere cititorilor  posibilitatea de a comunica cu noi  rapid şi uşor. Astfel, pentru: - a ne aduce la...

MONITORUL DE BOTOȘANI – COD DE CONDUITĂ

Codul de conduită al jurnalistului

În prezentul Cod, noţiunea de interes public va fi înţeleasă pornind de la următoarele premise: - Orice chestiune care afectează viaţa comunităţii este de interes...