Cadrele didactice au prioritate la vaccinare

♦ În perspectiva deschiderii şcolilor, ministrul Educaţiei a anunţat că angajaţii din învăţământ vor avea prioritate pentru a se vaccina înainte de 8 februarie.

0

Un grup de 126.000 de angajați din sistemul de învățământ, în special cei din grădinițe, unde copiii nu poartă mască, dar și cei care lucrează direct cu elevii vor avea prioritate să se vaccineze înainte de 8 februarie, la începutul semestrului al 2-lea, când este prevăzut să se redeschidă școlile, a anunțat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu. El a făcut anunțul ieri, după ce s-a vaccinat împotriva Covid-19, alături de ceilalți membri ai guvernului. Ministrul a spus, fără detalii, că vede o creștere a numărului de profesori care doresc să se vaccineze și a anunțat că vor fi organizate webinarii cu „mii, zeci de mii” de angajați din învățământ, pentru ca experți să răspundă întrebărilor acestora legate de vaccinare.

Ministrul Cîmpeanu a spus că vaccinarea este un „act de responsabilitate” și că „orice profesor vaccinat va însemna o diminuare a riscului de transmitere a acestui virus în școli, va însemna o creștere a stării de siguranță sanitară pentru elevi și profesori”.

Acesta a declarat că ceilalţi reprezentanţi au Guvernului au fost deja de acord ca personalul din învăţământ să aibă prioritate la vaccinare. „Apreciez în mod deosebit, și nu o spun în mod formal, disponibilitatea coordonatorului campaniei naționale de vaccinare, disponibilitatea Guvernului României de a da prioritate personalului din învățământ. În acest sens, am identificat în cadrul acestei clase de prioritate acordată personalului din învățământ un grup de 126.000 de angajați care sunt la interfața directă de lucru cu elevii și studenții, care vor avea prioritate în cadrul acestei clase de prioritate”, a declarat Cîmpeanu.

 Ministrul Educaţiei a avut cămaşă specială pentru vaccin

După ce vaccinarea președintelui Klaus Iohannis a stârnit numeroase reacții online legate de condiția fizică a șefului statului, Cîmpeanu a evitat să-și arate brațul la fel ca ceilalți colegi de Cabinet, venind îmbrăcat cu o cămașă prevăzută cu un buzunar detașabil pe braț. Întrebat, după vaccinare, în legătură cu această cămașă, ministrul a precizat: „Am participat la campania pentru Consiliul de Securitate ONU, ocazie cu care am fost în peste 70 de țări mai altfel, care au necesitat vaccinări specifice pentru zonele respective, ocazie cu care sigur că am reușit să fiu pregătit. Sunt unul dintre cei foarte pregătiți cu privire la actul de vaccinare, din toate perspectivele.”

 

Deja ai votat!
se încarcă...