Directoare demisă după ce a apărat un profesor care cerea poze nud

0

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat marți seară la Digi24 că directoarea care i-a luat apărarea profesorului din Neamț care a cerut poze nud unei eleve a fost demisă. „Am toleranță zero pentru aceste lucruri. Este inadmisibil să învinovățești un elev”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Un profesor de la un liceu din Piatra Neamț a cerut unei eleve fotografii nud, iar când a fost reclamat la directoare a început să insulte eleva, după care „au urmat intimidările”, arată Rise Project într-un material pe această temă, publicat pe Facebook. Directoarea adjunctă crede că incidentul nu ar fi problema școlii, pentru că eleva e majoră și hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului, în timp ce directoarea spune că nu avea habar despre caz și că va demara o anchetă. Profesorul împricinat a refuzat să comenteze subiectul.

Potrivit Rise Project, profesorul Cristian Pipirigeanu predă matematică la Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida din Piatra Neamț. El a fost reclamat de eleva în cauză, care a cerut să se mute la alt liceu. Sursa citată publică mai multe mesaje trimise de profesor elevei, ce includ cereri de fotografii nud, insulte, scuze și intimidări.

 

Deja ai votat!
se încarcă...